Karikatura: Dušan Petričić

Karikaturista Dušan Petričić ponudio nam je svoju viziju prečestih i grandiozno najavljivanih obraćanja javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik je ovoga puta nadmašio samoga sabe, pa je njegovo sinoćnje gostovanje na TV Pink najavljeno kao obraćanje sa „specijalne lokacije“.

Predsednik nam se obratio iz voza, to je bila ta specijalna lokacija, ali je u Petričećovoj interpretaciji to dobilo jednu „specijalnu“ konotaciju.

„Večeras će se predsednik obratiti sa ekskluzivne lokacije“, glasila je najava televizije koja najavljuje sve – od atentata do otvaranja fabrika, preko napada na opoziciju i netačnih informacija o protestima. Ponovo se javnost uzburkala zbog navoda o atentatu, a predsednik je u prajmtajmu rekao da je video dopis jedne evropske zemlje u kojem je upozoran da se sprema napad na njega. Prethodnih dana su tabloidi radili ono za šta dobijaju fina sredstva iz budžeta, a sa ekskluzivne lokacije dobili smo poruku: nije nas mnogo briga za atentat, ali je dobro kad se podigne prašina, te da čak i ovo može biti povod da se targetiraju opozicioni aktivisti i političari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare