Pavle Grbović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Pavle Grbović, lider PSG, naveo je da su izbori za mesne zajednice u Novom Sadu "osim potvrde činjenice da na vlasti imamo nasilnike pokazali da su oni tim, uvek, na svakom nivou, čak i najnižem". S druge strane, dodaje on, opozicija je grupacija usamljenih Don Kihota “koji prelako nalaze razloge za nesaradnju”.

“Odatle počinju promene”, naveo je Grbović na Tviteru.

On za Nova.rs kaže da oni (u opoziciji) ne smeju da budu usamljeni Don Kihoti koji vode lične borbe.

“Bez ozbiljnog udruživanja snaga samo je pitanje koliko će koji pojedinac izdržati, jer na kraju ovakav sistem samelje svakoga ko podigne glas, ukoliko iza sebe nema široku podršku”, ističe Grbović.

On navodi da dobro što u Srbiji jača svest i želja građana da se angažuju po pitanjima životne sredine i upravljanja zajednicama u kojima žive.

“To je jasan signal da građani vape za promenama i da su promene moguće. Međutim, ono što može biti problem jeste ako taj aktivizam ostane samo na nivou mikro zajednice i ako ne postane deo šireg pokreta čiji je cilj promena kompletnog sistema. Možemo mi da sačuvamo park, parking, potok ili da oteramo investitora koji zagađuje, ali da bismo se zaista izborili za zdravo životno okruženje mi moramo da smenimo vlast koja je u potpunosti otrovala ovo društvo”, dodaje Grbović.

Lider PSG kaže i da je dobro kad se ostvare ovakve male pobede “jer one prave pukotinu i oslobađaju ljude od straha”.

“Ali za promenu sistema je potrebno da prestanemo da tražimo razloge za nesaradnju i da se gadimo političkih organizacija, a bez njih je promena nemoguća. Ta saradnja je tim pre neophodna kad preko puta sebe imamo beskrupuloznu ekipu koja ne bira sredstva za odbranu svojih interesa, pre svega finansijskih”, zaključuje Grbović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare