Patrijarh: SPC spremna za razgovor o problemima u regionu

Politika 21. apr. 202114:52
Podeli:
Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Patrijarh Porfirije rekao je da je Srpska pravoslavna crkva uvek spremna za razgovor o rešavanju problema koji su prepreka miru i saradnji u regionu, kao i da, u tom smislu, izuzetno ceni napore episkopa raško prizrenskog Teodosija.

Tokom susreta u Patrijaršiji sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom, patrijarh Porfirije je „naglasio značaj međuverskog dijaloga kao načina postizanja i očuvanja mirnog i skladnog suživota, ističući da je SPC uvek spremna za razgovor o rešavanju problema koji su prepreka miru i saradnji u regionu“, prenela je Informativna služba SPC.

Patrijarh Porfirije je istakao da „u tom smislu izuzetno ceni napore episkopa raško-prizrenskog Teodosija i njemu područnog sveštenstva i monaštva koje su određeni pojedinci i organizacije pokušali da lažno i nepravedno optuže sa očitom željom da unesu nemir i ugroze opstanak monaštva i preostalog srpskog življa na Кosovu i Metohiji“.

Bratu je upoznao patrijarha Porfirija sa aktivnostima OEBS, „ističući da poštuje napore patrijarha Porfirija na izgradnji mira i stabilnosti i da u tom smislu može očekivati njegovu punu podršku, jer je jedan od njegovih prioriteta u radu da pomogne razvoj verske tolerancije u društvu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Komentari

Vaš komentar