Ištvan Pastor Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor ocenio je da su izbori u Srbiji bili legitimni sa stanovišta izlaznosti.

On je za Panon RTV iz Subotice primetio da je bilo izbora i sa većom izlaznošću, a uporedio je izbore u Srbiji sa prekjučerašnjim u susednoj Hrvatskoj, navodeći da legitimnost hrvatskih izbora niko nije dovodio u pitanje iako je tamo izlaznost bila dva odsto niža nego u Srbiji.

Za one koji se sada nisu pojavili na izborima, pozivajući se na nepravilnosti, neregularnosti i nedostupnost medija, Pastor smatra da su želeli da sakriju nešto drugo, „a to je da ne mogu ni blizu da pređu cenzus od tri odsto“.

Podsetio je da je Republička izborna komisija zvanično saopštila da je izlaznost bila 48,93 odsto.

On je najavio da narednih dana očekuje da će s predsednikom Srbije razgovarati o daljoj koaliciji i formiranju vlasti.

Dodao je da je SVM na izborima 21. juna osvojio devet mandata u republičkoj skupštini, što je, kako je naveo, premašilo očekivanja od pet poslanika i formiranja sopstvenog poslaničkog kluba.

„Na pokrajinskim izborima stranka je dobila četiri hiljade glasova više nego na republičkom nivou i to su razlozi zbog kojih se može oceniti da je SVM na izborima ostvario izuzetan uspeh“, zaključio je Pastor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar