Premijerka Ana Brnabić još jednom je iskoristila zasedanje Skupštine Srbije da se obračuna sa opozicijom i da predstavi učesnike protesta kao huligane. Ona je u svom izlaganju optužila organizatore “Protesta protiv nasilja” da sprečavaju ljude da se kreću, uz napomenu da je Vučićev kontramiting “skup nade”.

U Skupštini ništa novo. Ni drugi dan zasedanja nije protekao bez pokušaja predstavnika izvršne vlasti da prebaci odgovornost na druge (čitaj opoziciju i nezavisne medije) zbog bujanja nasilja u društvu. Tako smo danas mogli da čujemo premijerku Srbije Anu Brnabić kako tvrdi da probleme u državi izazivaju isključivo “oni drugi”, da njihova vlast čini sve kako bi ih rešila, te da je u tu svrhu organizovan veliki kontramiting Aleksandra Vučića u Beogradu.

Pročitajte još...

Požalila se premijerkai na to da ovi drugi nemaju sluha za osnovna ljudska prava građana, da blokiraju, vređaju, prete…

Iz njenog izlaganja moglo bi se zaključiti da je opozicija ta koja je rezervisala 2.200 autobusa za protest, pa zbog njih deca ne mogu da idu na ekskurzije i da su oni ti koji ucenjuju zaposlene u javnom sektoru, terajući ih, pod pretnjom da će dobiti otkaz, da odlaze na Vučićev “skup nade”.

Da vidimo šta je to rekla premijerka:

“Ja pričam koje ste mere predložili, a pored njih vidim da pričate o kontramitingu 26. maja. Ne postoji nijedan kontramiting, to je skup nade, nije kontramiting. Vi kažete to je nasilje. Dobro, a recite mi kako nije nasilje da blokirate Gazelu da ljudi ne mogu da stignu kućama, da odu kod svoje dece. Vama je kontramiting nasilje, a blokiranje drugih građana da se kreću nije nasilje. Mi ne delimo građane, ali za vas postoje građani koji smeju da vrše nasilje jer su elita i u pravu su i oni građani koji u ovoj zemlji nemaju nikakva prava na slobodno mišljene, kretanje”, rekla je Brnabić.

Zanimljivo je da je premijerka prenebregnula i to da su nedavnoj pokaznoj vežbi pred “skup nade”, koji je održan u Pančevu, a na kom je Vučić govorio, momci u majicama na kojima se nalazio potpis predsednika Srbije sprečavali građane da se kreću i napuste skup.

„Nismo mi ovce da nas držite u toru. Ovo je slobodna zemlja”, čuje se na snimku napravljenom na treningu pred kontramiting.

Slobodna jeste, ali pozivanje na slobodu i prava mogu vas koštati posla i egzistencije. To premijerka zna, ali do sad je za to nije bilo briga za ljudska prava, slobodu govora i slobodu kretanja.

Sad se brine, jer je pred njihov “skup nade” sve više onih koji su njoj, njenom šefu i naprednjačkoj ekipi poručili “NE”.

BONUS VIDEO: Kad premijerka prostački vređa poslanika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare