Bojan Pajtić i Darija Kisić Tepavčević
Bojan Pajtić i Darija Kisić Tepavčević Foto: Vesna Lalić/Arhiva/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bivši predsednik Demokratske stranke, profesor Bojan Pajtić, oglasio se na društvenoj mreži Tviter povodom sramnog saopštenja Darije Kisić Tepavčević, u kom na najprizemniji način vređa čuvenog reditelja Gorana Markovića. On je iskoristio naslove Markovićevih filmova kako bi opisao Kisić Tepavčević i njenu stranku.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević izvređala je na svom Instagram nalogu reditelja Gorana Markovića, iznoseći, kako je navela, anamnezu njegove bolesti.

Pročitajte još...

„Кaže da je depresivano potišten. Govori da treba streljati predsednika Srbije Aleksandra Vučića! O krvi govori kao o vodi. Pričinjavaju mu se logori za ljude. Srbija mu je „dno dna“. Bernar Anri Levi mu je „vrh vrhova“! Ogroman novac koji je dobio od RTS-a za snimanje serija i filmova čuva za crne dane. U flešbekovima vidi Prag“, navela je ministarka.

„Кaže da bi voleo kad poraste da bude Кusturica. Mrzi Daru, a voli Aidu. Napominje da voli partizane, a mrzi četnike. Srbi mu se gade. Film o Golom otoku mu je i dalje opsesija. U tom ‘filmu’ on sebe vidi kao komandanta logora. Bacio bi sve u Petrovu rupu! Ili, sa prijateljem Levijem, sve Srbe odveo u Žutu kuću“, napisala je Kisić Tepavčević.

Pajtić: Čeka vas „Sabirni centar“, a u njemu „Specijalno vaspitanje“

Osvrnuvši se na sramno saopštenje, koje je potpisala Kisić, Pajtić je iskoristio naslove čuvenih ostvarenja Gorana Marković kako bi opisao novopečenu perjanicu SNS.

„Kisić kaže da je Goran Marković ‘umetnički impotentan’. Za Vas je on ‘Nacionalna klasa’. ‘Majstori, majstori’, pa Vaš krizni štab učinio je da je korona pogubnija nego ‘Variola vera’. Zbog svih zloupotreba Vas i Vašeg šefa čeka ‘Sabirni centar’, a u njemu ‘Specijalno vaspitanje'“, napisao je Pajtić.

U razgovoru za Nova.rs, Pajtić ističe da je ministarku Kisić doživeo kao doktorku iz vica.

„Bukvalno sam ovo video kao ono ‘nisam psihijatar, ali mogu da pogledam’. Svako, kome Aleksandar Vučić imponuje i uđe u njegovu stranku, istovremeno se kvalifikovao da bude pravnik, ekonomista, likovni i filmski kritičar, a boga mi i pshijatar i pacijent. Mislim da su oni grupa ljudi koja sebi dozvoljava da sudi o svemu i koja veruje da su, kroz kupovinu glasova i nasilje nad ljudima, dobili mandat da rade apsolutno sve“, naglašava naš sagovornik.

Prema Pajtićevim rečima, sve čemu svedočimo nije čudno za stranku čiji je osnivač kupio diplomu i od grobara, preko noći, postao „intelektualac“.

„Mi smo u više navrata slušali Dariju Kisić. Verujem da ona stvarno misli da je Goran Marković umetnički impotentan, jer ne mogu da je zamislim da sedi i koncentrisano gleda bilo koji film sat i po vremena. U tom smislu, moguće da je Darija Kisić pomešala Gorana Markovića sa nekim koga je ranije sretala i ko je zaista umetnički impotentan“, zaključuje Pajtić.

BONUS VIDEO: Pajtić o aferama vlasti SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare