Darija Kisić Tepavčević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarka za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević potpisom na stranačku knjižicu Srpske napredne stranke očigledno je morala da zaboravi na manire i usvoji rečnik stranačkih kolega.

Saopštenja funkcionera SNS često zvuče kao napamet naučena pesmica, mantra koja se iznova i iznova ponavlja.

Antisrbi, fašisti, zgubidani, lopovi, ološ, fukara, neradnici, mafijaši, kriminalci, secikese… To su reči koje se najčešće mogu čuti u govorima naprednjaka. Kako u Skupštini, tako u televizijskim emisijama, u objavama na društvenim mrežama, pa i na sajtovima ministarstava.

Da će se tom maniru ophođenja priključiti i Darija Kisić Tepavčrević, lepa i odmerena doktorka sa početka epidemije korona virusa, članica Kriznog štaba koja je u prvi mah pobrala brojne simpatije, niko se nije nadao.

U jednom od poslednjih saopštenja Kisić Tepavčević komentarisala je proteste koji se poslednje dve nedelje odvijaju širom Srbije i u kojima se blokiraju auto-put i sve velike saobraćajnice, sa zahtevom da se povuku Zakon o referendumu i nacrt Zakona o eksproprijaciji. U stručnoj javnosti i među građanima ova dva zakona se tumače kao pokušaj legalizovanje otimanja imovine i utabavanje puta za iskopavanje litijuma u dolini Jadra, čime će se Srbija pridružiti listi zemalja u kojima je kompanija Rio Tinto izazvala ekološku katastrofu.

Kao po zadatku, Kisić je u zvaničnom saopštenje uključila ključne reči – Đilas, novac, antisrbi, NATO pakt…

Ministraka je izjavila da „mostovi u Beogradu nisu bili blokirani ni za vreme bombardovanja NATO pakta, a da Dragan Đilas danas organizuje lažne ekološke proteste i blokira mostove u Beogradu i to zbog Rio Tinta od koga je uzeo novac“.

„Srbija nikada nije imala većeg antisrbina od Dragana Đilasa, koji je zbog svojih političkih interesa u stanju da Beogradu učini ono što nije ni NATO pakt u vreme agresije na Srbiju“, ocenila je Кisić Tepavčević.

Ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja pristupila je Srpskoj naprednoj stranci 25. novembra. Pristupnicu je potpisala u sedištu SNS, u prisustvu predsednika Izvršnog odbora te partije Darka Glišića. Sa pristupnicom je vrlo moguće dobila i uputstvo za upotrebu i posebno interno izdanje rečnika SNS.

BONUS VIDEO: Nevena Đurić nova nada SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare