Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Hapšenje predsednika GO Palilula Aleksandra Jovičića bila je duga i planirana akcija, ispričao je jutros direktor policije Vladimir Rebić i još jednom potvrdio da je u njegovom stanu pronađeno 350.000 evra čije poreklo se utvrđuje. Pored toga, Rebić je najavio nova hapšenja, ali nije precizirao o kome je reč.

Vladimir Rebić Foto:printscreen/TVPrva

„Nije radila samo policija svoj posao, već i tužilaštvo. To je dugo spremana akcija, dve godine su prikupljani dokazi. Jovičić je u pritvoru, kao i još jedno lice, a ostalih šest osumnjicenih je pušteno da se brani sa slobode. Oni se sumnjiče da su uticali na inspektore, kako bi im oni omogućili da nastave s nelegalnom gradnjom, umesto da se obustavi“, rekao je Rebić jutros gostujući na TV Prva.

Rebić je pojasnio da je posao na ime usluga koje su pružali Jovičić i drugi osumnjičeni bio vredan 29 miliona dinara, a da je u Jovičićevom stanu pronađeno 350.000 evra.

„Na istrazi je da utvrdi odakle su te pare. To će svakako biti oduzeto, jer imovina koja je stečena nelegalno, mora se oduzeti. Ovo je odličan primer da ne možete biti zaštićeni, bez obzira na kojoj se poziciji nalazite“, rekao je Rebić.

On je poručio da ovo nije kraj policijskih akcija, ali nije želeo da otkriva detalje o eventualnim sličnim istragama već je poručio da je ova akcija dobar pokazatelj svima da ne pokušavaju da na ovaj način steknu imovinu.

Podsećanja radi, Jovičiću Viši sud je kasno noćas odredio pritvor do 30 dana.

Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksanadr Jovičić se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Jovičić i ostali okrivljeni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gde su juče od 9.00 do 20 sati detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar