Foto:Opstina Sabac

Predsednik šabačke Gradske izborne komisije Budimir Pavlović i devet članova koji nisu podržavali stavove naprednjaka, podneli su ostavke, posle čega su članovi izborne komisije iz SNS prekinuli sinoć započeti štrajk glađu, javlja RTS.

Članovi Gradske izborne komisije koje je imenovala Srpska napredna stranka prekidaju štrajk glađu, saopštio je kandidat SNS za gradonačelnika Šapca Aleksandar Pajić.

Pajić je podsetio da je štrajk glađu započet sinoć, kada je predsednik Gradske izborne komisije Budimir Pavlović zajedno sa ostalim članovima koje su imenovali Dušan Petrović i Nebojša Zelenović, kako kaže, počeo opstrukciju izbornog procesa.

„S obzirom na to da su članovi izborne komisije koje su oni imenovali podneli ostavke, mi zahtevamo od sekretara komisije Zlatka Rankovića da pečat koji je otuđio vrati predsedniku skupštine. Ukoliko se to ne desi mi ćemo podneti krivičnu prijavu za zloupotrebu pečata i tražićemo od predsednika skupštine da izda nalog za izradu drugog pečata“, rekao je Pajić.

Odluka o dopuni prigovora nakon ponovljenog glasanja na pet biračkih mesta i nova sednica koja je trebalo da se održi za naprednjake je neprihvatljiva, jer prolongira izborni proces.

Za predsednika Gradske izborne komisije, to je u skladu sa propisima i zakonom.

Budimir Pavlović, predsednik Gradske izborne komisije Šapca, navodi da se shodno članu 59 zakona o upravnom postupku nalaže u najkraćem roku, to je tri do četiri sata, da se ti nedostaci otklone i da se nakon toga zakaže sednica na kojoj se o svih šest prigovora odlučuje u jedinstvenoj raspravi.

Aleksandar Pajić, kandidat za gradonačelnika liste SNS rekao je da su građani došli da brane izbornu volju, koju su tri puta na ponovljenim izborima doneli, a to je da dvotrećinsku većinu ima Srpska napredna stranka.

Protest pristalica SNS-a ispred zgrade završen je pre ponoći, a nakon toga i predsednik GIK-a napustio je salu u kojoj su ostali članovi komisije iz redova naprednjaka, koji su štrajkovali glađu.

Svi nedostaci na prigovore danas su otklonjeni, a kada će biti održana nova sednica predsednik komisije ne zna, bezbednost rada je osnovni uslov.

Za i dalje aktuelnog gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, sve što se događalo su krivična dela, a ceo izborni proces narušavanje ustavnog poretka Srbije.

Nove sednice dosadašnjeg saziva Gradske komisije neće ni biti, jer su, kako je potvrdio predsednik Budimir Pavlović, on i devet članova koji nisu podržavali stavove naprednjaka popodne podneli ostavke.

Reagovao je saopšenjem i SNS, optužujući Zelenovića za novonastalu političku situaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare