Foto: Pritnscreen/YouTube/Televizija Šabac

Vera Palinkaš, članica šabačke Gradske izborne komisije, kaže za Nova.rs da će danas podneti ostavku na tu funkciju. Ona navodi da su joj pretili po društvenim mrežama, a pre 10 dana i izbušili gume, ali da će ostvaku podneti, ne iz straha, nego iz protesta.

U prostorijama Gradske izborne komisije u Šapcu sinoć je došlo do incidenta, kada su u nju upali članovi SNS iz tog grada, predvođeni Aleksandrom Pajićem. Oni su navodno započeli štrajk glađu, tražeći od Komisije da proglasi konačne rezultate. Ispred zgrade, kaže Palinkaš, okupilo se u isto vreme oko 300 njihovih pristalica, koji su, kako navodi, jedna krimogena masa ljudi.

Ona ističe da je posle svega što se dešavalo u prethodnom periodu odlučila da podnese ostavku.

„Danas ću podneti ostavku. Neću da ugrožavam svoju bezbednost. Ipak, ostavku ne dajem iz straha, već isključivo iz protesta na agresiju, na mafiju, činjenicu da nemamo zaštitu ni od koga, pa ni od policije, koja bi po zakonu trebalo da nas štiti“, kaže Palinkaš za naš portal.

Ona navodi da se ne oseća bezbedno.

Foto:Opstina Sabac

„Pre 10 dana izbušili su mi gume. Prijavila sam to policiji. Pretnje na društvenim mrežama dobijam svakodnevno. Ne vidim više svrhu rada u GIK-u. Ne znam kako će ostali članovi da reaguju. Bilo bi časno da i oni podnesu ostavku“, kaže Palinkaš.

Ona podseća da su sinoć u prostorije Komisije došli članovi SNS, kao i četvorica nabildovanih momaka. Kako navodi, dvojica su stajala na ulazu u prostorije GIK-a, a dvojica ispred zgrade.

„Oni praktično od nas traže da proglasimo konačne rezultate. Mi radimo po zakonu. Nijedan izborni proces do sada nije bio regularan, a oni su izgubili strpljenje i hoće vlast što pre. Mi po zakonu moramo da razmotrimo sve prigovore, da ih odbijemo ili prihvatimo“, navodi Palinkaš.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar