Foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC/Nemanja Jovanović/Nova.rs/Screenshot/Facebook/Podrinske Šabac

Članovi SNS sinoć su upali na sednicu Gradske izborne komisije u Šapcu, prekinuli njen rad i onemogućili delu prisutnih da napuste zgradu, a deo članova GIK-a iz redova naprednjaka navodno je započeo štrajk glađu. Ispred prostorija te komisije u isto vreme organizovano se okupilo više desetina simpatizera SNS, koji su tu protestovali da bi "zaštitili izbornu volju građana", dok su u isto vreme uzvikivali uvrede račun funkcionera ZZS Nebojše Zelenovića. U policiji su sinoć rekli da nije bilo blokade zgrade Opštine, te da je protest grupe ljudi prošao bez "narušavanja javnog reda i mira".

Ni posle ponovljenih izbora strasti u Šapcu se ne stišavaju. Naprotiv.

Kako je za Nova.rs rekao sinoć aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović, u zgradu Gradske izborne komisije sinoć je upao Aleksandar Pajić, poverenik Glavnog odbora SNS u Šapcu, sa još nekoliko muškaraca, koji su navodno muške članove GIK-a „držali u pritvoru“, dok su ženama omogućili da napuste zgradu.

Gradska izborna komisija sinoć je odložila donošenje odluke po prigovorima i tražila da se pojedini spiskovi za biračko mesto urede, zbog čega je, kako je nešto pre toga izjavio Pajić, „počelo okupljanje građana koji žele da odbrane svoje glasove i podršku koju su dali na tri puta ponavljanim izborima u Šapcu“.

Foto:Opstina Sabac

„Pokušavaju da na svaki način ostanu na vlasti još nekoliko nedelja, kako bi i dalje zloupotrebljavali sredstva budžeta i jasno izraženu volju građana Šapca. Članovi Gradske izborne komisije koje je delegirala SNS stupili su večeras u štrajk glađu zbog takvog odnosa predsednika i članova GIK koje su delegirali Nebojša Zelenović i Dušan Petrović“, rekao je Pajić.

Zelenović je u sinoćnoj izjavi za naš portal naveo da su pristalice SNS zatražili od okupljenih ispred GIK-a da ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni sutra, da će se protestovati ispred njegove kuće, kao i ispred kuća Dušana Petrovića i Budimira Pavlovića. On je dodao da to jasno znači poziv na linč.

„Voleo bih da znam šta o tome ima da kaže načelnik policije, a voleo bih da znam šta kaže i ministar policije. Pitam se gde mi živimo“, kaže Zelenović za Nova.rs.

On je odmah nakon upada rekao da je pozvana i policija, ali da ona još nije došla.

„Zvao sam načelnika policije dva puta i nije se javljao. Nadam se da će uskoro doći policija kako bi sprečila ovo bezakonje“, nastavio je Zelenović.

Članica GIK-a: Uspela sam da izađem, muškarci nisu

Da policija nije dolazila na poziv članova Komisije, iako su je zvali čak četiri puta, rekla je za naš portal i članica GIK-a Vera Palinkaš. Ona je navela da je na sednici trebalo da bude odlučeno o nekim prigovorima, jer na pet biračkih mesta izbori nisu završeni.

Foto:Screenshot/Facebook/Podrinske Šabac

„Odredili smo rok do sutra do 15 sati za donošenje odluka, ali kada su za to čuli, članovi SNS u GIK-u su odlučili da stupe u štrajk glađu. Sve je to uneto u zapisnik i odlučili smo da se pakujemo i napustimo zgradu. Zaustavljena sam na stepenicama, od strane dvojice kriminalaca, ja sam advokat pa ih znam. Pitali su me gde sam krenula i rekli da ne može da se ide kući jer mi maltretiramo građane“, dodala je ona.

Pelinkaš je potom navela da „pošto je advokat“ i nije plašljiva „uspela je da izađe“.

„Muškarcima nije to dozvoljeno, a gore i dalje sedi predsednik komisije“, rekla je ona.

Načelnik policije: Niko nije blokirao zgradu Opštine

Načelnik policije Šabac Zoran Jevđenić rekao je sinoć da je policija odmah po prijavi predsednika GIK-a Budimira Pavlovića, da se ispred zgrade opštine okupilo više lica koja ne dozvoljavaju članovima GIK-a da napuste zgradu opštine, izašla na lice mesta.

„Patrola policije je utvrdila da se na nekih 20-ak metara od zgrade opštine nalazi grupa ljudi, koji su rekli da su došli kako bi zaštitili izbornu volju građana, a tom prilikom nije bilo nikakvog narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo ko blokirao ulaze zgrade Opštine Šabac u kojoj zaseda Gradska izborna komisija“, rekao je Jevđenić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare