Budimir Pavlović
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Satima sam praktično bio uhapšen u prostorijama Gradske izborne komisije, kaže za Nova.rs Budimir Pavlović, predsednik GIK-a, a nakon sinoćnog upada naprednjaka u salu gde se održavaju sednice Komisije. On navodi da je šest puta zvao policiju, ali da su samo dva policajce došla i to ispred zgrade, gde su simpatizeri SNS održali protest

Sinoć su članovi SNS predvođeni Aleksandrom Pajićem, koji je i kandidat za gradonačelnika Šapca, upali u prostorije GIK-a zahtevajući od tog tela da okonča izborni proces, odnosno proglasi končane rezultate. Međutim, šabački GIK tek treba da raspravi o prigovorima sa ponovljenih izbora 3. oktobra, da ih uvaži ili odbije.

Budimir Pavlović, predsednik GIK-a, navodi za Nova.rs da je oko pet sati praktično bio uhapšen, te da mu fizički nije bilo dozvoljeno da izađe iz prostorija Komisije.

„Prvo su propuštali žene, a unutra su ostali naprednjački članovi GIK-a, trojica članova SNS na čelu sa Pajićem i još 10 pristalica ispred vrata. Telima mi nisu dozvoljavali da izađem“, navodi on.

Pavlović kaže da je šest puta zvao policiju, ali da su samo dva policajce došla i to ispred zgrade, gde su simpatizeri SNS održali protest i uzvikivali uvrede na račun funkcionera ZZS.

„Niko od policajaca nije došao u prostorije, a ja sam im prijavio da sam praktično uhapšen“, priča on.

Foto:Opstina Sabac

Pavlović dodaje da je pušten oko pola jedan, posle ponoći.

„Jedan član GIK-a ispred SNS rekao mi je da mogu da izađem. Došlo im je neko naređenje“, navodi on.

Prema našim informacijama, članovi Komisije iz redova naprednjaka i dalje se nalaze u zgradi Gradske uprave, odnosno GIK-a. Oni su navodno sinoć započeli i štrajk glađu.

Načelnik policije Šabac Zoran Jevđenić rekao je noćas da je policija odmah po prijavi predsednika GIK-a Budimira Pavlovića, da se ispred zgrade Opštine okupilo više lica koja ne dozvoljavaju članovima GIK-a da napuste zgradu, izašla na lice mesta.

„Patrola policije je utvrdila da se na nekih 20-ak metara od zgrade opštine nalazi grupa ljudi, koji su rekli da su došli kako bi zaštitili izbornu volju građana, a tom prilikom nije bilo nikakvog narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo ko blokirao ulaze zgrade Opštine Šabac u kojoj zaseda Gradska izborna komisija“, rekao je Jevđenić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar