Nebojša Zelenović, Biljana Stojković, Aleksandar Jovanović Ćuta, Počeo protest Fijatovih radnika Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Novoosnovana stranka Zajedno uskoro će dobiti i svoj novosadski odbor.

Stranku zajedno čine Otvorena građanska platforma „Akcija“ (Nebojša Zelenović), pokret Ekološki ustanak (Aleksandar Jovanović Ćuta) i Skupština slobodne Srbije (Biljana Stojković). Upravo ove tri ličnosti, uz Ne davimo Beograd sa Dobricom Veselinovićem, predstavljali su ključne osobe u koaliciji „Moramo“ na aprilskim izborima. Na njihovoj listi deseta je bila i Jelena Kalajdžić, zaposlena na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, koja je ušla u Skupštinu Srbije.

Sada su ove tri pokreta, odnosno platforme, osnovali stranku, koja suštinski neće imati lidera. Jedan od predstavnika stranke Zajedno u Novom Sadu biće Radivoje Jovović, koji poručuje da se lokalni odbor trenutno osniva, kao i da već nekoliko meseci rade na tome. Za sada u Novom Sadu imaju tridesetak ljudi koji su aktivni, dok je „značajan broj onih koji će tek pristupiti“.

„Čekamo da se formalno osnuje i registruje gradski odbor. Takođe, čekamo završetak parlamentarnih izbora, što nam je bitna stavka i što se tiče samog finansiranja stranke. Insistiramo na finansijskoj transparentnosti i na autonomiji gradskih odbora. Postoje lokalne političke organizacije u okviru stranke ‘Zajedno’ koje su ušle u stranku izgubivši svoj politički subjektivitet, ali zadržavši značajnu autonomiju kao gradski odbori. Mi u Novom Sadu počinjemo ispočetka. Mi nastajemo kao grupa aktivista i aktivistkinja koji se okupljaju i prave gradski odbor ispočetka“, navodi Jovović za 021.rs.

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović o žutom kartonu iz Brisela i potencijalu stranke Zajedno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar