Biljana Stojković, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanvić Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Politička organizacija "Zajedno" apelovala je danas na tužioce i sudije da rade svoj posao, ističući da samo oni u Srbiji imaju pravo da krivično gone i sude, a da je država u kojoj to rade tabloidi, tajne službe i političari - devijantna.

„Tužioci i sudije Srbije, samo vi imate pravo da krivično gonite i sudite u ovoj zemlji! To je i vaša dužnost! Umesto toga – vi ćutite, čime postajete saučesnici u propadanju države“, navela je organizacija „Zajedno“.

Dodali su da se u autokratskoj državi, u kojoj nijedna institucija vlasti (zakonodavna, izvršna, sudska) ne obavlja Ustavom i zakonima predviđene nadležnosti i dužnosti, dešava da pošten državni činovnik – načelnik Odeljenja za narkotike MUP-a Slobodan Milenković i njegove kolege, budu medijski osuđeni i linčovani.

„U našoj autokratskoj državi neko se drznuo da vrši svoju dužnost, koju mu Ustav i zakoni nalažu i da otkrije počinioce jednog od najvećih krivičnih dela organizovanog kriminala do sada – imanje za uzgoj marihuane u Jovanjici. Osim Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića, takođe optuženih za ozbiljna krivična dela, zid ćutanja drugih visokih državnih činovnika veći je nego Кineski zid“, ocenjeno je u saopštenju.

Dodali su da je republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac nezasluženo na vrhu tužilaštva, i da je poznata po skrivanju lica iza fasickle, te da nastavlja da se krije, a da ne progovaraju ni Više javno tužilaštvo za organizovani kriminal, zamenici Republičkog javnog tužilaštva, zamenici višeg javnog tužioca, i drugi službenici iz pravosuđa.

„Ćuti i v.d. direktora policije, iako je inspektor Milenković tražio dozvolu da se obrati javnosti i iznese istinu, svestan da je javnost njegova jedina zaštita“, navodi Zajedno uz apel tužiocima i sudijama da počnu da obavljaju svoju dužnost.

BONUS VIDEO: Inspektor Slobodan Milenković na razgovoru u Tužilaštvu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar