Nebojša Zelenović, Biljana Stojković i Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Politička organizacija "Zajedno" traži od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, da se što pre počnu rešavati problemi poljoprivrednih proizvođača, kao i da se usvoje njihovi zahtevi koji su podneti u utorak, 12.jula.

„U momentu kada je kriza u svetu, kada poljoprivrednim proizvođačima treba obezbediti što bolje uslove rada, uprkos velikom potencijalu naših poljoprivrednika, poljoprivreda u Srbiji je i dalje na margini, a protesti i nezadovoljstvo poljoprivrednih proizvođača ni ove godine ne jenjavaju. Predlagali smo početkom godine subvencije od 200 evra po hektaru, gorivo i đubrivo u pola cene. Sledeće godine povećati subvencije na 300 evra. Agronomi i veterinari moraju biti dostupni svakom poljoprivredniku, kako bi dobili neophodne savete i višestruko uvećali svoju proizvodnju i prinose. To mora hitno da se uradi, da Srbija postane velesila u proizvodnji hrane“, navodi se u saopštenju.

Politička organizacija „Zajedno“ dalje navodi da su sa poljoprivrednim proizvođačima stalno na terenu i u kontaktu, te su svesni problema sa kojima se poljoprivrednici susreću. Stoga traže od nadležnog ministarstva što hitnije rešavanje problema poljoprivrednih proizvođača, čiji se zahtevi u potpunosti poklapaju sa njihovim programom za poljoprivredu.

„U Skupštini Republike Srbije bićemo glas svih poljoprivrednika, brićemo se za njihova prava, bolje uslove i trajno rešavanje problema. Poljoprivrednici moraju ponovo biti gazde i ugledni domaćini, umesto da svake godine prosipaju mleko, bacaju proizvode i blokiraju puteve kako bi se izborili za prava koja im pripadaju i uslove za dostojanstven život od poštenog rada“, zaključili su.

BONUS VIDEO Poljoprivrednici – red protesta red pregovora. Rešenja nema

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar