Vjosa Osmani Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovska predsednica Vjosa Osmani započeće sutra konsultacije sa političkim strankama o određivanju datuma lokalnih izbora, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema saznanjima Gazete blic, mogući datumi ovih izbora su 10. i 17. oktobar, a sve će to zavisiti od vremenskog ograničenja dogovora sa političkim strankama.

Dakle, ako se pre 10. juna postigne sporazum između Osmani i političkih partija, onda će verovatno izbori biti 10. oktobra, odnosno ako sporazum između partija bude postignut posle 10. juna, onda je verovatni datum izbora biti 17. oktobar ove godine.

Kako dalje navodi ovaj list, konsultacije Vjose Osmani sa predstavnicima opozicije počinju sutra u 17 časova, a prvi će na razgovore doći čelnici Alijanske za budućnost Kosova.

„Sastanci predsednika sa predstavnicima političkih partija počinju sutra i oni će se održavati posebno sa svakom političkom partijom“, rekao je dalje ovaj izvor u predsedništvu.

Prema rečima ovog izvora, načelno postoji spremnost svih političkih subjekata da se ovogodišnji lokalni izbori održe na jedan od gore navedenih datuma.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar