Foto:TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ/

Predstavnici četiri opozicione izborne liste na lokalnim izborima u Čačku, podneli su danas Osnovnom javnom tužilaštvu zajedničku krivičnu prijavu protiv načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Nebojše Bežanića i predsednice Izborne komisije grada Čačka Ljiljane Stanišić zbog osnjnovane sumnje da su učinjenili krivičnih dela falsifikovanje rezultata glasanja iz člana 161. i Uništavanje dokumenata o glasanju iz člana 162. Кrivičnog zakonika.

Izborna lista Grupe građana „Ivan Ćalović – Istina i čast“ nije se pridružila ostalim opozicionim grupacijama u današnjem podnošenju krivične prijave uz obrazloženje da će protiv istih lica podneti sopstvenu krivičnu prijavu, piše OzonPress.

Gradska izborna komisija još uvek nije proglasila konačne rezultate lokalnih izbora održanih 2. juna u Čačku.

Podsetimo, opozicija tvrdi da su izbori u Čačku pokradeni i da su ponovnim uvidom u birački materijal pronašli brojne dokaze za to. Boško Obradović nedavno je rekao da dokaze krije načelnik gradske upave Čačka.

„Skoro na sva 104 biračka mesta imate neku prevaru i nepravilnost. Od toga da imate višak glasačkih listića ubačen u kutiju do toga da imate ljude koji su glasali i kao invalidi. Kao nepokretni su glasali kod svojih kuća i istovremeno na biračkim mestima. A glasali su i oni koji su odavno pokojni“, rekao je tada Aleksandar Radojević – Svi za Čačak.

„Mi smo to veče, za vreme izbora, dobili listiće od naših čuvara kutija i sabrali glasove. Svega sat vremena je bilo potrebno. I mi smo pobedili“, rekao je Velimir Ilić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare