Foto: Arhiva

Predstavnici opozicije koji su poslali pismo i tražili sastanak sa predstavnicima Radio televizije Srbije, danas su i zvanično razgovarali sa generalnim direktorom javnog servisa Draganom Bujoševićem, glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa Nenadom Lj. Stefanovićem i urednikom internet portala Zoranom Stanojevićem. Ovom prilikom izaslanicima opozicije dato je obećanje da će RTS u narednom periodu raditi na tome da otvori prostor za kritiku i drugačije mišljenje na nacionalnom servisu.

Nakon što je pismo opozicije prvo poslato na adresu RTS, a odgovora nije bilo, pa je prošle nedelje predato i na portirnici javnog servisa, juče je usledio i poziv Dragana Bujoševića na razgovor.

Na sastanak u prostorije RTS u ime opozicije otišli su generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov, predsednik Nove stranke Aris Movsesijan i lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

U razgovoru za portal Nova.rs Samofalov kaže da je sastanak protekao u korektnom tonu, te da je u načelu postignut nekakav dogovor.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Izneli smo stav da je neophodno da se dijalogom dođe do rešenja koje će omogućiti politički pluralizam, raznovrsnost i kritičko mišljenje. Istakli smo da nije dobro da jedna privatna televizija kao što je Pink preuzima ulogu nacionalnog servisa, te da čak i oni imaju kakve takve debate, a RTS gotovo nikakve. Jedina debatna emisija na RTS-u je Upitnik, a mi smo izneli predlog da se uvedu bar još dve emisije ovog tipa u kojima će opozicija i vlast imati priliku da se sukobe mišljenjima. Samo tako moguće je vratiti nekakvu normalnost političkog života i kulture dijaloga u Srbiji“, kaže Samofalov.

Odgovor Bujoševića i pomenutih predstavnika RTS bio je da su spremni na saradnju.

„Rekli su nam da su spremni da otvore prostor za opoziciju i kritičko mišljenje na RTS. Zamolili su nas da im damo kraći rok da osmisle koncept, koji bi podrazumevao izmene u programu. Pristali smo na to, uz napomenu da taj rok ne može da bude na šest meseci ili u nedogled, da je stvari potrebno hitno rešavati, s obzirom da nam predstoje novi parlamentarni, predsednički i beogradski izbori“, rekao je Samofalov za Nova.rs.

Redakcija portala Nova.rs upitala je i direktora RTS Dragana Bujoševića da oceni današnji sastanak sa predstavnicima opozicije, međutim, na naša pitanja ponovo nije želeo da odgovori.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar