ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BORA
Foto: S.J./Nova.rs

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Bora, verifikovani su mandati odbornika. Aleksandar Milikić (SNS), izabran je za gradonačelnika Bora, dok je za njegovog zamenika izabran Milivoje Janošević (Vlaška stranka Most).

Mesto predsednika Skupštine grada Bora pripalo je Draganu Žikiću (SPS) a njegov zamenik je Ivan Vučković.

Za članove Gradskog veća imenovani su : Igor Janković, Marko Nikolić, Srećko Zdravković, Milan Stojanović, Milena Stanojković Kožović, Tamara Paunović, Dejan Dulović, Nenad Kračunović i Danijel Aleksić.
Milena Pejčić je izabrana za sekretara Skupštine grada Bora jer njen prethodnik Slobodan Badža, čiji su rad pohvalili i opozicija i vlast, otišao u penziju.

Opozicija nije podržala predloge vladajuće kolaicije.

– Koalicija „Za pobedu Bora“ glasaće protiv svih predloga koje smo dobili u materijalu. SNS je u slobodnom padu i osvojila je manje nego ikada glasova i zajedno sa SPS ne bi mogla da ima stabilnu većinu, da su svi opozicioni kandidati ostali principijelni. U Skupštini ćemo zastupati interese građana Bora a ne interese političkih stranaka-kazala je Irena Živković, odbornica.

Opozicija je istakla i da su glasači SNS obmanuti jer su očekivali da kandidat za gradonačelnika bude prvi na listi na izborima Vladimir Stanković, budući da je Aleksandar Milikić bio sedmi na listi.

-I za građane je ovo verovatno iznenađenje da će neko koga SNS nije stavila na vodeće mesto na listi ili bar među prvih pet , i mi smo očekivali da će to možda biti njihov prvi na listi ali očigledno da je u politici sve dozvoljeno. Radi se o obmani građana jer su glasali za listu koju je neko drugi nosio, za liste koje su rekle pre izbora sa ovima hoćemo a sa ovima nećemo-kazao je Dragan Marković, odbornik.

Pripadnici vladajuća koalicije su pohvalili rad vlasti u prethodnom periodu. Gradonačelnik Bora je javno pročitao svoj broj telefona i pozvao građane da mu se obrate.

– Treba da poštujemo volju naroda , 35 odsto podrške građana je dato SNS,oko 10 postoSPS i oko 10 MOST-u, i procentualno to je velika većina. Ne može niko da preokrene volju građana. SNS i SPS bi imali većinu. Razgovarali smo i shvatili da nam je „Most“ potreban da dalje nastavimo da radimo i gradimo-kazao je Milikić.

Da podsetimo, na lokalnim izborima je SNS osvojila 15 odborničkih mandata, SPS i Vlaška stranka „Most“ po četiri, Koalicija Ujedinjena opozicija Bora-Dragan Marković (Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju) osvojila je šest mandata, Lista „Marinika Tepić-Za pobedu Bora“ (Stranka slobode i pravde, Vlaška stranka, Pokret slobodnih građana) tri odbornička mandata a po jedna mandat su osvojile lista „Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“ , „Mladi u Bor(bi) za opstanak Bora i okolnih sela!-Vladimir Stojičević , Grupa građana „Borci za Bor“.

***

BONUS VIDEO: Dolazak Dijane Hrkalović u Specijalni sud – 18. maj 2022.