Novi Pazar protest "Sandžak protiv nasilja" Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Večeras je na trgu u Novom Pazaru održan drugi po redu protest "Sandžak protiv nasilju" kao deo protesta Srbija protiv nasilja koji se već duži vremenski period organizuju u Beogradu i ostalim gradovima Srbije.

Protest u Novom Pazaru je organizovala Incijativa slobodnih građana u ovom gradu, a podržale su ga i druge nevladine organizacije iz ovog grada kao i istaknuti pojedinci iz Novog Pazara i gradova okruženja.

Kao jedan od glavnih motiva da građani Novog Pazara izađju na ulice i dođu na ovaj protest navodi se poslednji napad na građanskog aktivistu, humanitarca i predsednika nevladne organizacije Svetionik iz ovog grada Mirzu Aličkovića i njegovu porodicu.

PROČITAJTE JOŠ...

Protestu je prisustvovalo stotinak građana Novog Pazara, nosili su transparente podrške porodici Aličkovića, ali i drugim porodicama i građanima Novog Pazara i Srbije koji već duži niz godina trpe nasilje koje se svakodnevno širi i koje se kako tvrde okupljeni na protestu oseća na svakom koraku.

Prvi protest u Novom Pazaru održan je 26.maja, kada je povod bilo ubistvo Ćelahmetovića u Priboju, i tada se okupilo stotinak građana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar