Zejna Mukrić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Zejna Murkić je ove godine učestvovala na Pesmi za Evroviziju, a publici se predstavila numerom "Najbolja".

Iako nije pobedila na takmičenju, kasnije je bila članica srpskog žirija u finalu Pesme Evrovizije, a sada je rekla i kakvo je njeno mišljenje o pobedniku, plasmanu Srbije i Hrvatske i drugim stvarima vezanim za Evroviziju.

„Gledam na ovogodišnju Evroviziju jako pozitivno, zato što vidim da je svaka zemlja poslala nešto drugačije, jako su se trudili da ne budu isti. Pošto sam bila u žiriju, nekako sam videla to pre svih jer smo imali i te pripreme. Ipak, sama organizacija je retko na muzici i pevačima. Tako da smo imali taj momenat gde je bilo previše plasirano sve ovo oko rata, oko politike, oko toga ko ima moć, ko nema moć, oko toga šta je pravedno, šta nije pravedno. Moje razočaranje je bilo kada su izbacili Holandiju iz ko zna kojih sada razloga. Opet ne znaš šta se sve tu desilo. S druge strane, on je bio jako simpatičan i drugačiji. On je meni, na primer, bio na trećem mestu. Meni je Bejbi Lazanja sjajan, divan. Prvenstveno profesionalno, imao je savršenu pesmu, imao je savršen nastup. On je takva ličnost koja je svima zapala za srce jer je dečkojako iskren, posle se to i pokazalo kroz njegova dela“, rekla je ona u emisiji „Puls Srbije“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nekad moraju da se pogode sve stvari. Nekad prevagne politika, nekad pesma. Ove godine je bilo previše energičnih nastupa i jakih karaktera. Kao da ove godine nisu bili za balade. Osim onog Francuza koji je apsolutno toliko dominantan da nije bilo bitno da li je pesma spora ili brza. Tako da, mi smo imali jednu umetničku pesmu gde nije bilo toliko istaknuto pevanje ili taj neki momenat plesa. Tu umetnost su prijatno prihvatili, ali nije moglo da stigne u prvih 10 jer su drugi bili mnogo dominantniji“, dodala je Zejna.

Zejna, Printscreen/RTS 1

Na kraju se još jednom dotakla hrvatskog predstavnika.

„Kada smo se takmičili da predstavljamo svoju zemlju na Evroviziji, u isto vreme nam je izašla pesma. Šalili smo se na temu da se nađemo tamo u Malmeu. Nekako sam znala da će on biti u prva tri i rekla sam mu tada da će da pobedi, ali nije verovao. Kasnije sam mu rekla da će definitivno biti prvi ili drugi na Evroviziji, što se i ispostavilo tako. Možda imam dara za muziku i Evropu“, zaključila je pevačica, piše „Kurir“.

BONUS VIDEO: Teya Dora – generalna proba pred finale Evrovizije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare