Yau Ming Low / Alamy / Alamy / Profimedia

Na sajtu sa objavama last minute ponuda za putovanje, oči bodu aranžmani toliko jeftini da je teško poverovati da su stvarni - po ceni od svega 19 ili 25 evra za (rano) letovanje u Grčkoj, od 5, 7 ili čak 10 noći. Kako je moguće da odmor košta manje nego putni kofer? Pozvali agencije koje stoje iza ovih ponuda da vidimo o čemu je reč.

Ono što je bilo primetno u oba slučaja, jeste da su se agenti iznenadili kada smo spomenuli cifre od 19, 20, ili 30 evra, pa su neki od prvih komentara bili:

„Ne, nemamo to u ponudi. Gde ste to našli?“; „Tako nešto ne postoji“, tvrdili su na startu.

19 ili 119 evra?

S obzirom na to da ponuda stoji na popularnom sajtu izneta do detalja, potrudili smo se da ih ubedimo da malo bolje potraže. Naveli smo naziv apartmana, period i druge karakteristike koje su stajale u oglasu.

A prvo nas je interesovao smeštaj po ceni od 19 evra u Pefkohoriju. Ispostavilo se da ga navodno nema u sistemu.

„To zaista ne mogu da nađem“, rekla nam je zaposlena, ali odmah zatim iznela skoro jednako povoljnu opciju, ali uz nezgodan termin: „Mogu samo da vam ponudim 5 noći, sa polaskom sutra, u istom mestu, u četvorosobnom apartmanu, po ceni od 25 evra po osobi, uz sopstveni prevoz“.

Druga opcija je bila od 27. maja do 3. juna, u istom mestu, 7 noćenja, za 124 evra za dve osobe i dete, u apartmanu koji se nalazi na 200 metara od plaže.

Pročitajte još:

Iz sledeće agencije smo dobili slične informacije – nešto imaju, a za nešto ipak nikad nisu ni čuli.

Prvo smo pitali za Olimpik Bič,  od 30 evra, u periodu od 29. maja do 5. juna, za koji su rekli da ipak košta 119.

„Da, tako nešto imamo, ali cena je 119 evra“, kaže agent. „Ovaj smeštaj je dostupan od 31. maja do 10. juna uz ponudu od 235 evra, a ukoliko želite naš prevoz to je dodatnih 75“, objasnio je.

Međutim, sledeći oglas ove agenecije je istakao i da imaju ponudu po ceni od 54 evra, za koju smo ih takođe pitali. Nakon par minuta, dobili smo potvrdu da je ova informacija ipak tačna.

„Da, tako je, ovo imamo. Od 23. maja do 2. juna, cena smeštaja za 10 noćenja, po osobi iznosi 54 evra, smeštaj je nov i nalazi sa na 150 metara od plaže, klima, internet i peškiri su besplatni“.

Zašto su toliko niske cene?

Caka u jako niskim cenama koje se nalaze na sajtovima, jeste da pre svega ove ponude dolaze u periodu van sezone, kako su nam objasnili iz jedne agencije, te da su periodi kada možete naći smeštaj za svega nekoliko evra jeste krajem maja, kao i tokom prva dva ili tri dana juna.

Takođe, može da se desi da imate kratak vremenski rok za pripremu – aranžman važi od sutra ili za koji dan – što može biti nezgodno budući da ovi aranžmani ne uključuju i prevoz.

Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

Dakle na vama je da se snađete i organizujete put svojim vozilom, autobusom, avionom, a nekad je moguće i preko same agencije – ali uz odgovarajuću doplatu.

#related-news_0

Jedna od važnih stavki je i da se ponekad dogodi i da je smeštaj u lošijem stanju ili dosta udaljen od plaže, na šta nas je upozorila devojka iz agencija, ali nam je takođe navela i da nam „taj smeštaj neće ni nuditi“. Takođe, primetićete, najjeftiniji su po osobi apartmani od četiri i više kreveta. Ima smisla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare