Slađana Tomašević Foto: Printscreen/RTS

Voditeljka "Beogradske hronike" Slađana Tomašević prekinula je program kako bi saopštila tužnu vest.

Ona je, sa suzama u očima, saopštila da je preminuo dugogodišnji snimatelj Javnog servisa Srbije, Saša Dukić.

„Uvek je teško rastati se od kolege. Napustio nas je naš Saša Dukić, snimatelj čije smo kadrove godinama gledali i u Beogradskoj hronici. Sahrana je u četvrtak 23. maja“, rekla je voditeljka.

PROČITAJTE JOŠ:

Saša Dukić je preminuo u 59. godini nakon kratke i teške bolesti.

„Raditi sa Sašom Dukićem bilo je lako i lepo. Nije neophodno da vam snimatelj bude vojni specijalac, ali u njegovom slučaju se baš to zadesilo. Sale je bio padobranac, veteran 63. padobranske jedinice, na šta je bio posebno ponosan“, napisao je RTS na početku saopštenja i dodao:

Saša Dukić, Foto: Printskrin/RTS

„S kamerom je počeo da se druži u dopisništvu Televizije Beograd u Prištini, a jedno vreme je kao snimatelj radio i iz Vrnjačke banje. Poslednjih trideset godina njegova druga adresa bila je Takovska 10. Dukić je imao ‘dobro oko’, umeo je da uhvati i nešto što bi novinarima promaklo ili da priči donese poseban kvalitet. Efikasan, nenametljiv, a druželjubiv, idealan saputnik na terenskom zadatku“.

Naveli su i da je obožavao terene i rado odlazio na najteže zadatke.

„Teren je voleo, rado je odlazio na najteže zadatke. Tokom bombardovanja 1999. ili za vreme katastrofalnih poplava 2014, Sale je bio na licu mesta, iskazujući u poslu svoje najbolje osobine. Bio je humanista, dobrovoljni davalac krvi, pomagao je kad god je mogao, čak i kada drugi nisu mislili da ima pomoći. Voleo je svoje Kosovo i Metohiju i svoju Srbiju. Padobranstvo je obožavao i laike je rado učio o tome koliko je lep svet iz vazduha, ubeđujući nas da treba da probamo, bar jednom, najbolje sa njim lično u tandem-skoku. Najviše je voleo svoju ćerku Aleksandru i suprugu Biljanu. Sve zadatke i sve skokove u životu izveo je uspešno. Osim ovog poslednjeg. Verovali smo da će da doskoči, a on je otišao na nebo“,  zaključio je RTS.

BONUS VIDEO: Voditeljka Maja Nikolić u PopToku imala zanimljivu i neočekivanu priču o Severini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare