Odalović: Kurti pokazao nemoć pred zahtevom Srbije

Politika 16. jun. 202108:53
Podeli:
Veljko Odalovic
Veljko Odalovic Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je danas da je premijer Kosova Aljbin Kurti zahtevom za njegovo povlačenje sa čela Komisije pokazao nemoć pred zahtevima Srbije da se istraže neke lokacije na Kosovu u potrazi za nestalima.

Aljbin Kurti je tokom poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu zatražio da se Odalović povuče sa svoje funkcije jer bio jedan od „vodja okupiranog Kosova“.

„To je nemoć pred našim zahtevima, činjenicama koje svi na Kosovu znaju. Mi imamo precizne i konkretne informacije, neke i iz medjunarodnih arhiva“, kazao je Odalović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Odalović je rekao da su ga juče, nakon Kurtijeve izjave, pozvali Albanci sa Kosova koji su zabrinuti šta će se dešavati sa procesom pronalaženja nestalih zato što smatraju da je Kurtijeva poruka štetna.

Naveo je da se na zajedničkoj listi 1.639 ljudi vodi kao nestalo, od toga 570 Srba i nealbanaca.

„To je jednostavno nešto što ne treba da se krije i sakrije. Ne kopa Veljko Odalović po Kosovu i Metohiji, oni imaju svoje institucije. Mi samo tražimo da se provere informacije i da neko vrši monitoring, kao što su i oni“, dodao je on.

Odalović je istakao da će Srbija nastaviti da insistira da se provere neke lokacije na Kosovu u potrazi za nestalima, i da će Beograd proveriti svako mesto na koje Priština ukaže.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar