Foto: BETAPHOTO/European Council/Mario Salerno/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i posrednicima EU da je na dijalogu u Briselu u nekim trenucima oštro reagovao, jer su članovi albanske delegacije Veljka Odalovića uporedili sa Gebelsom i Geringom.

Tema dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, na kome po rečima Aleksandra Vučića nije bilo nikakvog napretka, bile su i nestale osobe. Vučić je rekao da je na tom sastanku pričao koliko je važno da budu otkrivena mesta na kojima je “sahranjen svaki Albanac, svaki Srbin, svaka Albanka, svaka Srpkinja…”.

On je naveo da je albanskoj strani preneo da mu kažu gde se nalazi bilo kakva grobnica i da ćemo mi odmah da je otvorimo. Sudeći po njegovim rečima, tako nije reagovala suprotna strana, kada im je zatražio da daju dozvolu da se otkopa devet lokacija, za koje se sumnja da se na njima nalaze ubijeni Srbi.

“Rekli su da ne može zato što je tu Veljko Odalović na čelu Komisije (za nestala lica). A Veljko Odalović je Gering i Gebels valjda. Ja sam rekao da mi više on liči na Gebelsa, nego Odalović“, rekao je Vučić.

„Ne možete da budete relativno oštri ako vam neko usred priče o nestalim osobama govori o šefu Komisije za nestale osobe Veljku Odaloviću. Znate on je član Miloševićeve partije, on je Gering i Gebels. Naravno, da sam oštro odgovorio“, rekao je Vučić.

Podsećamo, danas je u Briselu nastavljen dijalog Beograda i Prištine, a prvi put zajedno za stolom u okviru dijaloga bili su Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti. Predsednik Srbije naveo je da je dogovoreno da će sledeća runda dijaloga biti održana krajem jula. On je naveo i da su Albanci odbili da razgovaraju o Zajednici srpskih opština, kao i da su zatražili da im hitno kaže kada će Srbija da prizna Kosovo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare