Boško Obradović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je svaki put kada vlasti u Srbiji pojačavaju proruski politički marketing ili se pojačano brinu o Republici Srpskoj to zapravo samo paravan za skretanje pažnje sa nečega veoma važnog što se dešava na Kosovu i Metohiji.

„Tako je i ovih dana jedna klasična izdaja interesa države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – predaja elektroenergetskog sistema države Srbije u ruke velike Albanije – zamaskirana dolaskom Lavrova i susretom sa Dodikom. Danima režimski mediji forsiraju rusofiliju i srbovanje po pitanju Republike Srpske kako bi zamajali javnost i sprečili interesovanje građana Srbije i medija za ono što se dešava na Kosovu i Metohiji“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da je sve učinjeno da se marginalizuje tema predaje elektroenergetskog sistema Srbije i kakve su posledice toga po građane Srbije koji žive na Kosovu.

„Vučićeva rusofilija i marketinško srbovanje uvek su alarm za svakog srpskog rodoljuba da pojača pozornost na ono što vladajući režim trenutno radi po pitanju kršenja Ustava i predaje Kosova i Metohije. Veoma je karakteristično da Vučić nikada ne pominje Rezoluciju 1244 koja garantuje da je Kosovo sastavni deo Srbije, na šta mu je ruski ministar inostranih poslova ponovo skrenuo pažnju na zajedničkoj konferenciji za medije, sugerišući da bez te rezolucije nema rešavanja pitanja statusa Kosova“, dodao je Obradović.

Obradović je ocenio da se ponavlja praksa da Španija i Rusija više brane međunarodno pravo Srbije na suverenitet nad Kosovom nego državni vrh Srbije.

„U nastupajućem periodu međunarodni sponzori kosovske nezavisnosti insistiraće na ispunjenju Vučićevog obećanja koje je dao kada su ga zapadni mentori 2012. godine postavili na vlast, a to je priznanje lažne države Kosovo kao nezavisne“, naveo je lider Dveri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare