Medjustranacki dijalog opozicija vlast Bosko Obradovic
Boško Obradović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Lider Dveri Boško Obradović komentarišući iskaz Veljka Belivuka koji je objavio istraživački portal KRIK, za Nova.rs kaže da je sigurno da klan Velje Nevolje nije postojao pre dolaska Srpske napredne stranke na vlast.

„Najpre treba postaviti nekoliko ključnih pitanja: Da li je Belivukov iskaz iz Tužilaštva do kog je došao КRIК autentičan? Da li Belivuk govori istinu kada detaljno izlaže svoje lične susrete i odnose sa najvišim državnim funkcionerima? Da li su predsednik države i njegovi najbliži saradnici bili intimusi sa najmonstruoznijim kriminalnim klanom u Srbiji novijeg vremena, kako ga sada naziva upravo vladajući režim i njemu bliski mediji?“, rekao lider Dveri.

Obradović za Nova.rs kaže da je jedno sigurno:

„Belivukov klan nije postojao pre dolaska SNS na vlast! O tome sam pisao u svojoj knjizi „Кriminalni krugovi – Bela knjiga o kriminalu i korupciji u vrhu MUP-a Srbije i aktuelne vlasti SNS“.

Obradović navodi da je pre skoro dve godine otvorio ovu temu serijom konferencija u Narodnoj skupštini i da su tada, kako kaže, režimski mediji ćutali o svemu tome.

“ A danas hapse po poglavljima moje knjige“, ocenjuje Obradović.

Dodaje da još uvek ćute o ulozi Dijane Hrkalović, kao „ključnog eksponenta mafije u vrhu tadašnjeg MUP-a“.

„Postavlja se pitanje kako je КRIК došao do iskaza iz Tužilaštva i da li to sada puštaju strane obaveštajne službe u funkciji pritiska na Vučića da potpiše priznanje lažne države Кosovo? Ono što je ovde problem jeste što je svaki režim imao svog Belivuka koji je služio za prljave poslove: od Miloševića, preko DOS-a, do SNS. Zato nam je potrebna ne samo promena vlasti već i promena kompletnog korumpiranog sistema koji ovde traje više od 30 godine“, zaključuje Obradović.

Podsećamo, KRIK je objavio iskaz Veljka Belivuka, šefa kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija.

On je, kako navodi KRIK, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK.

BONUS VIDEO: Demonstracije ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar