Foto:N1

Narodna stranka upozorila je danas da Skupština Beograda planira da 29. decembra, dva dana pred Novu godinu, usvoji plan koji bi "povlašćenom investitoru omogućio ogromnu zaradu" od prodaje 13.000 stanova na Makiškom polju, čija bi gradnja mogla da uništi vodoizvorište za snabdevanje Beograđana pijaćom vodom.

„Vazduh u Beogradu je među najzagađenijim u svetu, a vlast SNS sada je krenula i da se obračuna i sa kvalitetom vode. Spremni su na sve zarad ličnog bogaćenja. Projekat gradnje stanova u blizini vodoizvorišta na Makišu se mora hitno zaustaviti da Beograđani ne bi bili prinuđeni da piju vodu samo iz plastičnih flaša“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Predsednica Odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković rekla je da se vlast trudi da „sve u vezi sa tim projektom prođe mimo javnosti“.

„Zato je nedavno fingirana javna rasprava o Planu detaljne regulacije dela Makiškog polja, jer zainteresovana stručna javnost i građani nisu mogli da prisustvuju zbog mera protiv epidemije virusa korona kojima je ograničen broj prisutnih. Sada je usvajanje tog dokumenta planirano za 29. decembar, svega dva dana pred Novu godinu, kako javnost ne bi obratila pažnju“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Član Odbora za ekologiju Narodne stranke, doktor biotehničkih nauka Aleksandar Anđelković rekao je u programu „Otvoreno“ da je predviđena gradnja stanova na razdaljini manjoj od dva kilometra od reni bunara koji služe za snabdevanje pijaćom vodom, iako je Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ u svom rešenju istakao da bi smelo da se gradi samo na više od dva kilometra razdaljine od reni bunara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar