sorti_makisko_polje_ik

Građanska platforma je pozvala građane na protesni skup ispred Skupštine Beograda, 29. decembra, dok gradski parlament bude raspravljao o planu regulacije dela Makiškog polja.

Iz ove organizacije su ocenili da je „zakazivanjem sednice Skupštine grada Beograda za 29. decembar, na čijem će dnevnom redu, posle nedavno održane fingirane javne rasprave, biti i Plan detaljne regulacije dela Makiškog polja, režim je još jednom pokazao da koristi pandemiju kao pokriće za zakulisne radnje kojima se ugrožava javni interes i od kojih će korist imati samo njemu bliski pojedinci iz urbanističke mafije“.

„Usvajanjem ovog plana biće omogućenja izgradnja stambenog kompleksa na 425 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je, da problem bude još veći, i vodoizvorište, tako da će građanima Beograda biti ugroženo snabdevanje pijaćom vodom“ upozoravaju iz ove organizacije.

Oni istuču da „vlast nastavlja da tretira Beograd i njegove prirodne resurse kao robu za koju u što kraćem vremenu pojedinci treba da izvuku što veću korist, i to na štetu građana“.

„Stoga, pozivamo građane da 29. decembra u 9 sati dođu ispred Sava Centra, gde će se održati sednica Skupštine grada, i da zajednički pošaljemo jasnu poruku da ćemo odlučno braniti izvorište vode Makiško polje od nezajažljivih ‘investitora’ i njihovih pokrovitelja iz vlasti“ poručuju iz Građanske platforme.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar