Foto:instagarm BUDUCNOSTSRBIJEAV; arhiva

Srbija će vladu dobiti pre roka, najverovatnije do kraja meseca, dok ćemo ime novog predsednika skupštine znati najkasnije 15. septembra, saznaje portal Nova.rs. Kad je reč o imenima, sve opcije su otvorene, te do završne reči Aleksandra Vučića sve ostaje u domenu pukog nagađanja.

Gotovo tri meseca od parlamentarnih izbora, Srbija dolazi nadomak nove vlade. Kako portal Nova.rs saznaje iz dobro obaveštenih izvora, saziv nove vlade i imena ministara javnosti će biti objavljeni najkasnije krajem meseca.

„Rok za formiranje vlade je 4. novembar, ali izvesno je da će odluka o njenom sastavu biti doneta ranije. Verovatno krajem meseca, možda i pre“, navodi sagovornik Nova.rs.

Prema njegovim rečima sve odluke o skupštini i vladi bile su stopirane do završetka sastanaka sa predstavnicima Prištine u Vašingtonu i Briselu.

„Sednica predsedništva SNS trebalo je da bude održana prošlog utorka, ali  je otkazana. S obzirom na to da bi sledeće nedelje trebalo da bude održana i sednica glavnog odbora, a predsedništvo je uvek ranije, pretpostavljam da će obe zasedanja najviših stranačkih funkcionera biti održana tokom sledeće nedelje“, kaže naš sagovornik.

Pretpostavlja se da će upravo na sednici predsedništva, a zatim i glavnog odbora, Aleksandar Vučić svojim stranačkim kolegama otkriti nekoliko stvari koje mesecima unazad intrigiraju i njih, ali i opštu javnost u Srbiji.

Pitanje nad pitanjima svakako je da li će SNS samostalno formirati vladu ili će ući u koaliciju sa SPS Ivice Dačića ili SPAS Aleksandra Šapića. U opticaju je i takozvana koncentraciona vlada, u koju bi ušle sve tri parlamentarne stranke, zajedno sa predstavnicima manjina.

Druga stvar o kojoj bi predsednik Srbije i glavni čovek SNS trebalo da informiše kolege jeste i njegov predlog novih ministara, ali i da otkrije ime naslednika Maje Gojković na mestu predsednika Skupštine Srbije.

„Imena ministara su u zoni čistog nagađanja. Ništa se ne zna dok ih Vučić sam ne objavi, ali definitivno očekujemo iznenađenja. Nekoliko se imena i u javnosti i u stranci spominje i kada je u pitanju novi predsednik skupštine, ali i to su samo spekulacije.  Ko će konačno biti izabran umesto Maje Gojković saznaćemo sasvim sigurno sledeće nedelje, pretpostavljam najkasnije do 15. septembra“, zaključuje sagovornik Nova.rs.

S obzirom na to da su sastanci sa Prištinom i u Vašingtonu i u Briselu završeni, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada ne bi trebalo da ima nijedan razlog da dalje odlaže da sebi kao predsedniku SNS, a zatim i svojim kolegama u stranci otkrije ko su ljudi koji će voditi najvažnije resore i na kraju krajeva upravljati državom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare