Foto: N1

Slobodan Milosavljević, jedan od potpisnika inicijative nezadovoljnih članova DS, kaže za portal Nova.rs da su spremni da naprave kompromis sa predsednikom stranke Zoranom Lutovcem i predlaže da se sednica Glavnog odbora održi 24. maja, a ako ne, onda 31. maja.

Milosavljević navodi da su dobili tumačenje Statutarne komisije, koja je sinoć zasedala, i koja je ocenila da su obe sednice Glavnog odbora, i ona koju su oni pokušali da zakažu za 17. maj i ona koju je zakazao Zoran Lutovac za 31. maj, u skladu sa Satutom demokratske stranke.

„Mi smo spremi na razgovor sa Lutovcem i dogovor u cilju da se sednica Glavnog odbora održi 24. maja, što bi bilo neko kompromisno rešenje, ili 31. maja“, kaže on.

Kako je naveo, potpisnici inicijative nadaju se da će se na toj sednici izglasati nepoverenje Zoranu Lutovcu i to neizglasavanjem njegovog izveštaja o radu.

„Naš cilj nije da se promeni odluka DS-a o izlasku na izbore ili da napustimo Savez za Srbiju. Rejting stranke od dva do tri odsto je bruka i sramota, zbog kojeg je Dragan Šutanovac podneo ostavku na mestu predsednika DS“, ističe Milosavljević.

Podsećamo, grupa nezadovoljnih članova DS-a skupila je 133 potpisa za zakazivanje sednice Glavnog odbora 17. maja, a među njima, kako navode u rukovodstvu partije, ima i krivotvorenih potpisa, kao i imena onih koji su prešli u druge stranke. Među potpisnicima su, osim Milosavljevića, Balša Božović, Aleksandra Jerkov, Branislav Lečić, Radoslav Milojičić Kena, Nataša Vučković…

Statutarna komisija sinoć je ocenila da je za zakazivanje sednice za 17. maj prikupljeno dovoljno potpisa i da su obe sednice GO zakazane u skladu sa Statutom stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare