Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je večeras nakon odluke Statutarne komisije da čak i članovi Srbija 21 imaju pravo da potpišu zahtev za sazivanjem sednice GO te stranke, da ga ne bi čudilo ni da pokušaju da vrate Gorana Vesića u Demokratsku stranku.

Lutovac, koji večeras nije prisutvovao sednici Statutarne komisije, rekao je za portal Nova.rs  da je ta komisija odavno izašla van okvira delovanja koje joj određuje Statut.

„Umesto toga Statutarna komisija je puki instrument u rukama interesne grupe koja u saradnji sa Vučićem želi da upravlja Demokratskom strankom“, rekao je on.

Ova Statutarna komisija nije dozvolila da se jedan Borović (Nenad, pokrajinski odbornik iz Rume) isključi iz stranke iako je javno agitovao za SNS. Ne bi me čudilo ni da pokušaju da vrate Vesića u Demokratsku stranku, naglasio je Lutovac.

#related-news_1

Prema njegovim rečima vrlo brzo će se prekinuti sa tim kada se u to telo izaberu ljudi koji neće dozvoliti da budu bilo čiji instrumenti.

Statutarna komisija Demokratske stranke ponovo je večeras poništila odluke predsednika Zorana Lutovca o raspuštanju pet opštinskih odbora, Beogradskog odbora i Demokratske omladine, potvrdio je za Nova.rs bivši predsednik te komisije Dušan Dinčić.

Statutarna komisija je mišljenja da je postojala jedna trećina članova DS koji su tražili zakazivanje sednice Glavnog odbora stranke za 17. maj i  da su čak i oni bivši članovi DS, a sada “Srbija 21” imali pravo da taj zahtev potpišu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare