kosovo
Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode demantovao je da takozvani "non-pejper" dokument, koji je objavila Koha Ditore, a u kojem se "skicira" rešenje dijaloga Beograda i Prištine.

„Takozvani „nemačko – francuski“ non-pejper objavljen od strane Koha Ditore“ je fejk njuz! Mogao bi biti dokument, ali sifgurno nije nemačko – francuski. Sva naša podrška ide dijalogu koji vodi EU i Miroslav Lajčka, kao što je nemački ministar spoljnih poslova Mas ponovo naglasio prošlog četvrtka u Prištini“, napisao je na Tviteru ambasador Nemačke na Kosovu. .

Redakcija prištinskog lista Koha dobila je, naime, dokument za koji navode da je „non -pejper“, a koji su sastavile Nemačka i Francuska, u sklopu zajedničke inicijative ove dve države za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Glavni i odgovorni urednik Kohe Agron Bajrami je na svom Tviteru izdvojio nekoliko tačaka tog dokumenta među kojima su da će Srbija i Kosovo poštovati međusobni suverenitet i integritet, da će postojati Autonomna oblast Severno Kosovo, Mitrovica kao carinska zona, da će svi prethodni dogovori morati da se ispune, da će dogovor biti postignut do februara 2022, a do tada će postojati moratorijum na lobiranje za i protiv priznavanja nezavisnosti Kosova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar