Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić našao se pod pritiskom zbog sumnje da je njegov sin Danilo povezan s mafijom, prenosi nemačka novinska agencija dpa. "Najmoćniji političar u zemlji već se dva dana žali na navodni 'lov na veštice' protiv njegovog 22-godišnjeg sina."

„Moji politički oponenti ne mogu da me poraze idejama i programima pa pokušavaju da me slome psihički napadajući moju porodicu“, požalio se sinoć na državnoj televiziji TV Prva.

Novinarka nezavisnog istraživačkog portala Krik fotografisala je Danila Vučića prošle srede u beogradskom lokalu u društvu dobro poznatog fudbalskog huligana, prenosi Hina nemačku agenciju dpa.

Grupa sa kojom je bio gledala je prenos derbija Crvene zvezde i Partizana.

Pročitajte još:

Crnogorski mafijaški klan

Mladi Vučić, podseća agencija, viđen je sa Aleksandrom Vidojevićem barem tri puta u prošlosti. Traju policijske istrage o Vidojevićevoj navodnoj pripadnosti crnogorskom mafijaškom klanu koji deluje na međunarodnom nivou.

Vidojević vodi navijačku grupu Partizana „Janjičari“, koju povezuju s nasiljem i vandalizmom.

Nemački portal prenosi i da je predsednik Vučić branio Vidojevića: „Taj mladić nikad nije bio optužen za dela povezana sa drogom, samo za tuču, no nikad nije osuđen ni za to“, rekao je u sat i po dugačkom televizijskom intervjuu.

Parlamentarni i opštinski izbori u Srbiji održaće se 21. juna, s Vučićevom desničarskom Srpskom naprednom strankom (SNS) kao jasnim favoritom, piše nemački medij.

Oni podsečaju i da deo opozicije bojktuje izbore, kao i da kritičari optužuju Vučića da je represijom i zloupotrebom vlasti eliminisao mogućnost slobodnih izbora.

S obzirom da Vučić kontroliše većinu medija, ne očekuje se da će mu sinovljeve afere naškoditi, zaključuje dpa a prenosi Hina.

Izvor: Index.hr / HINA

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare