Vučić Vidojević KRIK
Danilo Vučić i Aleksandar Vidojević / Foto: KRIK

Nakon što je KRIK objavio da je njihovoj novinarki oduzet telefon dok je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučića, večeras je pokrenuta žestoka medijska ofanziva funkcionera SNS na Dragana Đilasa optužujući ga za taj događaj i da vodi prljavu kampanju protiv dece Aleksandar Vučića.

Povod za oštru reakciju naprednjaka je objava na portalu KRIK-a u kojoj se navodi da je njihovoj novinarki Bojani Pavlović nepoznati muškarac sinoć oduzeo telefon nakon što je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučića kako u društvu Aleksandra Vidojevića, huligana bliskog kriminalnim strukturama, u jednom beogradskom kafiću gleda fudbalski derbi.

Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, kako navodi KRIK, član je Partizanove navijačke grupe “Janjičari” i trenutno mu se sudi da je sa huliganima iz ove grupe demolirao noćni klub “Komitet”. U bazi policije Srbije vodi se i kao član crnogorskog kavačkog klana.

Pisanje KRIK-a koje su preneli brojni mediji izazvalo je lavinu uvreda funkcionera SNS Draganu Đilasu koga su optužili za „napad na sina predsednika Vučića“. Ostaje nejasno kako su lidera Stranke slobode i pravde povezali sa ovim istraživačkim portalom, ili su iz vladajuće stranke samo iskoristili priliku za napad na političkog neistomišljenika tokom predizborne kampanje.

Povodom novih objava vezanih za njegovog sina oglasio se  i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da posle ovoga više nema kud do da pobedi, kako kaže, sve njihove laži.

„Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin. Do njih, neodgovornih i nepristojnih, nikada niko nije deci političara crtao metu na čelu. Napadajući mi dete, doveli su me u ugao iz kojeg više nemam gde. Boriću se svom snagom i pobediću sve njihove laži. Obećavam im to“, naveo je Vučić na Instagram nalogu „budućnosrbijeav“.

Odbrani Danila Vučića pridružili su se i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Tako je Brnabić na svom tviter nalogu postavila naslovnu stranu lista „Danas“ za petak, 12. jun na kojoj je tekst pod nazivom “ Dokaz da mafija ima pristup vrhu države“ i  napisala :

„Stavljanje mete na mladića od 22 godine je, u vašem svetu, legitimna politicka borba. Razvucite ga po twt, upregnite istraživacke tabloide da ga fotografišu dok gleda utakmicu, povežite sa mafijom, samo da bi udarili po njegovom ocu. Vi ste blato protiv koga kažete da se borite“.

Član Predsednistva SNS i ministar finansija Siniša Mali je otišao korak dalje pa je optužio Đilasa da direktno preko svojih propagandnih glasila nastavlja da vodi najprljaviju političku kampanju protiv Vučićeve dece.

„Takvu političku stoku i barabu nikada nismo imali priliku da vidimo u politici. Bez imalo srama i stida napada sina predsednika Vučića, jer je gledao utakmicu i to na javnom mestu, u jednoj od najprometnijih ulica u Beogradu. Sramotan, bezobrazan i bestidan pokušaj da se nekome uništi porodica“, navodi Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

On je istakao da Ðilas, da ima imalo osećaja za sramotu, znao bi da se to ne radi.

„Ne napada se nečije dete, porodica, ne crta se detetu meta na čelo. Znaš da kukaš i jaučeš kad se radi o tebi, a kad se radi o tuđoj deci, tu je sve dozvoljeno, tu ne znaš za granice“, poručio je Mali.

On je dodao da „takve Srbija ne pamti“ i pozvao ga da „obuzda svoje bolesne porive za vlašću“, jer se po ovakvim postupcima vidi da je potpuno izgubio dodir sa realnošću.

I predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović smatra da iza, kako kaže, najsramnijih napada na Danila Vučića,  stoji Dragan Ðilas sa svojim saradnicima u raznim plaćenim medijskim organizacijama.

„Ovakva besprizorna kampanja laži i mržnje nije zabeležena u našoj zemlji i dokaz je za nemoć i primitivizam dela opozicionih predstavnika. Mržnja ne može biti deo politike, a laž ne može zameniti rezultate koje je Srbija postigla u proteklom periodu. Najbolji odgovor na kampanju laži Dragana Ðilasa daće građani na izborima“, naveo je Mirović, saopštila je Pokrajinska vlada.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić takođe tvrdi da svi napadi na predsednikovu porodicu dolaze od Dragana Đilasa.

„Osim sto je velika lopuža, Dragan Đilas iz dana u dan dokazuje i da je velika bitanga i da mu ništa nije sveto. Iza praćenja sina predsednika republike, Danila Vučića i njegovog medijskog linča stoje lično Dragan Đilas i njegovi mediji“, kaže Glišić.

I član Predsedništva SNS Branislav Nedimović smatra da je reč o još jednom sramnom Ðilasovom napadu na decu.

„Još se ni mastilo nije osušilo, a novinari po nalogu ili po komandi Dragana Ðilasa nastavljaju hajku na decu predsednika Srbije, a pre par nedelja su se pozivali na zaštitu porodice“, rekao je on.

„Narod Vas je prozreo i čak ni Vaši saborci više ne prezaju da izgovore istinu! Politička prošlost je Vaša realnost, kao i jezik kojim zborite. Zbogom i ne povratilo se“, poručio je Nedimović.

Odbrani Danila Vučića priključila se i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

“Nijedno dete ne sme da ispašta zbog toga što se njegovi roditelji bave politikom, niti iko ima pravo da koristi decu da preko njih napada političke protivnike. Napadajte Vučića koliko želite, ali nemojte decu da uvlačite u vaše političke obračune. Očekujem da i drugi političari osude ovakvo ponašanje, jer ničije dete i porodica ne sme biti meta niti kolateralna šteta u političkim obračunima”, kaže Mihajlovićeva.

Advokat i član predsedništva SNS Vladimir Đukanović pita se povodom ovih napada koje to službe uhode predsednika Srbije i njegovu decu.

„Sve se da naučiti u životu, pa i da novinarski posao postane uhođenje. Bar nam je to tako saopštila tzv. novinarka fake news portala KRIK, istakavši da joj je oduzet telefon dok je bila na zadatku. Zadatak joj je bio da konspirativno fotografiše Danila Vučića kako čini teško krivično delo tako što sedi u kafiću sa drugarima, gleda utakmicu i pije piće. Bravo za zadatak!“, rekao je Đukanović.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare