Kladionica MaxBet
Foto: Privatna arhiva

Nelegalni objekat u Studentskoj ulici, vlasništvo ujaka Aleksandra Šapića Radeta Dedovića i dalje nije srušen, uprkos tome što je ranije javnost obaveštena da će on biti uklonjen iz neposredne blizine "Studentskog grada" i Politehničke škole.

Umesto toga, na adresu Studenska 45 nikla je kladionica što je potpuno suprotno u odnosu na najave da će doći kraj nelegalnoj izgradnji na opštini Novi Beograd.

Još u maju 2017. godine, Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda podneo je prijavu nadležnom tuzilaštvu povodom bespravne gradnje koja se dogodila u Studentskoj ulici na Novom Beogradu, a iz prestoničke uprave su tada poručivali da predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić mora u najkraćem riku da ukloni bespravni objekat. Međutim, iako se oko ovog slučaja digla velika prašina, sa spuštanjem političkih tenzija na relaciji Grad Beograd – opština Novi Beograd i ova tema nestala je iz fokusa javnosti. Nelegalni objekat nije u potpunosti uklonjen, već samo drugi sprat, dok je ostatak zgrada ostao u potpunosti funkcionalan.

PROČITAJTE JOŠ...

Na to podseća i Dobrica Veselinović, aktivista Incijative Ne davimo Beograd, koji ističe da je posle prepucavanja na liniji opština Novi Beograd – grad Beograd, pretnji krivičnim prijavama, došlo do smirivanja tenzija između dveju uprava.

„Oko ovog objekta se 2017. godine podigla pažnja javnosti, kada je posle pompezno najavljivane borbe protiv nelegalne gradnje na Novom Beogradu. Svi su se primirili do posle izbora, kad su ponovo krenuli radovi, pa tako možemo videti da je na mestu u blizini ‘Studentskog grada’ i ‘Politehničke škole’ nastala kladionica“, rekao je Veselinović za Nova.rs.

Lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić ni ranije danas nije hteo da odgovori na pitanja Nova.rs, već je nastavio sa verbalnim napadima na naš portal. On je poručio da zbog „spinovanja i laži“ ne želi da daje izjave za Nova.rs.

Umesto da odgovori na naša pitanja o navodima da je opština Novi Beograd sa njim na čelu pomagala pojedinim strankama da overe potpise za izbore, Šapić je i ovog puta pokušao da nam objasni kako bi trebalo da funkcioniše profesionalno novinarstvo, a sudeći prema onome što smo mogli da čujemo od lidera SPAS-a, ono podrazumeva izbegavanje kritike na njegov račun.

nastavio je

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar