Foto:Vesna Lalić

Lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, poznat je po tome što retko govori o svojim političkim idejama, ali je zato i te kako rečit kad je potrebno uvrediti neistomišljenike i ljude koji mu se iz nekog razloga ne dopadaju.

Njegov odlazak iz Demokratske stranke, kako je ranije pisao Blic, uzrokovan je neprimerenim ponašanjem i vređanjem stranih diplomata. Naime, Šapić je u pokušaju da bude duhovit uvredio tadašnjeg ministra inostranih poslova Austrije Sebastijana Kurca.

„Kad šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc dolazi u posetu nekoj zemlji regiona, malo je naslov nezgodan. Kad treba napisati da su ga primili“, napisao je Šapić tada na Tviteru.

Ministarki poručivao da poradi na definiciji

A da ne bira koga će vređati, pokazao je i komentarom na račun ministarke Zorane Mihajlović, sa kojom će možda sada deliti mesto u vladi. Njoj je poručivao da mora da “radi na definiciji, a ne masi”.

Kad mu je na to jedan korisnik Tvitera sugerisao da ipak ne bi trebao tako da se obraća ženama i da bi morao da poradi na svojim manirima, on je odgovorio da je ministarki uputio dobronameran savet.

Foto:tviter@AcaSapic

Aktiviste Ne davimo Beograd slao na psihijatriju

Da je posebno osetljiv na temu Savskog nasipa, Šapić je nekoliko puta pokazao u raspravama koje je vodio sa aktivistima Ne davimo Beograd. Poručivao je da su simpatizeri NDMBG zreli za psihijatriju, a aktivisti tog pokreta Dobrici Veselinoviću je, zbog kritika koje mu je uputio povodom ugrožavanja beogradskih obala, poručivao da potraži pomoć u Zavodu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici.

Majmuni i testisi

Da mu uličarski rečnik itekako paše, Šapić je demonstrirao i prethodne večeri. Nakon što je Veselinović na Tviteru ukazao da firma “Cunami house”, poznata po uzurpaciji Savskog keja kroz nelegalnu lukrativnu gradnju, širi svoje prisustvo i na dunavsku obalu i nastavlja nelegalnu postavku splavova, usledio je prostački i uličarski odgovor predsednika opštine Novi Beograd.

“E moj Novice. Vidim da si se razgoropadio ovde opasno kad sam ja u pitanju. Prozivaš me, sprdaš se sa mnom, da ne kažem podjebavaš me, već mesecima unazad. Nažalost, taj magupluk koji pokušavaš da emituješ, nije baš potpuno u skladu sa kesicama koje poseduješ. Obično to tako ide”, rekao je političar za kojeg je glasalo 4,2 odsto glasača u Srbiji, svrstavajući se na stranu onih koji uništavaju beogradske obale i narušavaju eko sistem reka.

Šapić/Veselinović TW

 

“Obratite pažnju na rečnik predsednika opštine Novi Beograd i budućeg poslanika”, napisao je zatim Veselinović.

“Šta si se sad ukakio. Samo budale prete. Opusti se. Nego ti ne stoji da glumiš mangupa, kad i ti i ja znamo šta si”, opet je nekulturno odgovorio Šapić.

Pretnje novinarima – “Objasnićeš mi uživo, šmekeru“

Pored prostačkog vokabulara, Šapić nije strano ni da upućuje preti. Tako je novinaru Smiljanu Banjc poručivao da će mu pružiti priliku da “uživo pokaže koliko je hrabar”.

„Smiljane, već više puta pokušavaš da odglumiš šmekera kad sam ja u pitanju, ovde na tviteru. Nego se nešto ne sećam da si takav mangup uživo, kad imaš priliku… Al ko zna, možda si se „prohrabrio“ u međuvremenu. Videćemo kad ti se ukaže prilika uživo. Pozdrav šmekeru“, napisao je Šapić.

Po svemu navedenom, deluje da će osvojenih 4,2 odsto spuštenog cenzusa omogućiti Šapiću da raskošni talenat u vređanju i prostačkom ponašanju prikaže u najboljem svetlu onde gde se on, nažalost, najbolje prima – u Skupštini Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare