Kupite parizer, izaberite kad je gužva da budete primećeni, ali ne morate da jedete. Ovo je poruka gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića upućena jednom od stanovnika ovog grada. Ona je nastala nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će parizer biti jeftiniji, koji je kasnije i jeo u društvu ministara u Vladi Srbije, Siniše Malog i Tomislava Momirovića.

Gradonačelnik Čačka i istaknuti lokalni naprednjak Milun Todorović poslao je poruku jednom od sugrađana i zatražio da kupi parizer, ali da ne mora da ga jede. To je kasnije objavljeno na društvenim mrežama.

„Vidi prenesi ostalima od sutra po radnjama da kupujete ovo što je na spisku. da vas vide komšije da kupujete, izaberite kada je gužva da budete primećeni, ne morate da jedete“, napisao je gradonačelnika Čačka Milun Todorović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je u četvrtak video na kom se vidi kako u društvu ministara Siniše Malog i Tomislava Momirovića jede parizer, čije je pojeftinjenje najavio prošle nedelje.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

On je na početku videa rekao da se nalaze u Palati Srbije, pošto imaju mnogo sastanaka u Novom Beogradu, a da su prethodno su Siniša Mali i Tomi Momirović otišli u prodavnicu.

„Kao što smo obećali onima koji su to od nas zahtevali, nije to bio naš hir, jer su rekli da to valjda ne smemo i nećemo da jedemo. Kupili su pola kilograma parizera domaće proizvodnje, kupili su dva litra jogurta, dva hleba ‘Sava’, dve kese i majonez. Ukupno je cena 585 dinara, što se vidi iz fiskalnog računa“, napisao je i dodao:

„Cena ovog parizera je po kilogramu čak 140 dinara jeftinija i veoma sam srećan zbog toga što smo uspeli nešto što narod voli da jede, nešto na čemu smo svi mi odrasli, nešto što ja i danas često jedem. Posebno u avionu kada idem u inostranstvo, tražim da mi naprave sendvič baš od ovakvog parizera. I ne radimo ovo da bi smo mi pokazali da smo obični ljudi kao sav normalan svet, da demantujemo njihove laži ko su milioneri, jer svi u Srbiji znaju ko ima račune u inostranstvu a ko te račune niti ima niti je ikada imao, niti će ikada imati“, rekao je Vučić.

Podsetimo, najavio je nedavno na konferenciji za medije da će od ove nedelje pojeftiniti određeni proizvodi u prodavnicama.

„Pošto smo zajednički pregledali gde imamo probleme sa cenama, molili smo ljude… Ja ću vam pokazati sad, evo za parizer da se uhvatim. Ovo je pileći parizer, redovna cena danas je 399 dinara, a od srede će biti 259,99 dinara“, rekao je Vučić.

Naglasio je da je reč o „ogromnom pojeftinjenju“.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

„Evo je jogurt, redovna cena mu je 164, 90 dinara, a biće 130,90 dinara. Molim ljude da pronađu na rafovima gde piše ‘Bolja cena’. Nekima to izgleda smešno. Meni ne izgleda. Ovo je naš način da pokažemo ljudima koliko brinemo i da razumemo poruke“, kazao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare