Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Nikad se ne bih bavio glupostima koje izgovara Ana Brnabić, gospodski je prećutati. Vesela Hit tvit premijerka, i neka je.

Ali, kako je za list „Nova“ kazala da je „tabloid koji objavljuje brutalne i sramotne laži o tome da su Grenel i Palmer lobisti Srbije i time nanosi ogromnu štetu državi“, osećam se pozvan, dragi čitaoci, da kao glavni urednik kažem par reči.

Nisam osetljiv na kvalifikaciju „tabloid“ i cenim da nema smisla da joj nešto objašnjavam, jer svakako ništa razumela ne bi. Ona nema pojma ni o jednom segmentu redovnog premijerskog posla, ili što bi navijači rekli, žena je „vezara“.

Šta bi njoj tako neobrazovanoj i funkcionalno nepismenoj moglo da se objasni o uređivanju i novinama.

Neka se naciji obraća preko Informera i Pinka, nisam protivan. Nemam budalastu obavezu da jurim za novogodišnji broj predsednika ili premijera, po običaju dosadna palamuđenja, lišena svakog sadržaja i smisla. Ostaviću nekim drugim urednicima da svoje čitaoce časte njenim visokoumnim porukama da „nama nije problem odliv mozgova, jer to može da bude dobro za zemlju“.

Pročitajte još...

Ni ja, ni vi dragi čitaoci, obećavam, nećemo biti prinuđeni na tu vrstu prazničnog prosvetljenja.

Nešto drugo osećam kao podlu pretnju i sebi i svojim kolegama. Podlu kao „sto Bakareca“, što je nova mera strvoderstva u Vučićevoj Srbiji.

Žulja me ono „ogromna šteta državi“. Ana Brnabić, ne samo da se po ko zna koji put postavlja kao Vučićev izvršitelj, nego sad nastupa i kao Vučićev procenitelj. Ona zna šta je šteta za državu!

Zato moram da ponovim: Nova nikada nije objavila da su Grenel i Palmer srpski lobisti. Tačka.

Shodno tome, Nova ne može napraviti štetu državi Srbiji, ali verujem da je ideja o Ani Brnabić kao predsednici Vlade šteta za Srbiju.

Mogu ja to i lepše da kažem, ali namerno neću: premijerka Srbije laže.

Laže da bi zatrpala činjenicu da novcem svih građana Srbije mažu guzice ionako masnim guskama u Vašingtonu bez ikakvog efekta po Srbiju. Ili je taj efekat loš, poput Vučićeve ideje da pare poreskih obveznika spusti u krilo Hilari Klinton uoči nadmetanja s Trampom. Za takvu „mudru“ investiciju se ne mora po mišljenje lobista, neka svrate do kladionice na ćošku, oni uvek imaju paralelan tiket za vađenje.

Ali, ne bih da joj učinim plezir i da se sa njom dopisujem rečnikom koji jedino razume. Jer, na kraju, nije važno šta ona misli o kvalitetu i estetici, ni etičkim nazorima lista Nova. Nije važno ni šta ja mislim o njoj.

Po javni interes je bitno da najzad objasni kako je moguće da njen brat Igor Brnabić, odnosno „Aseko“, firma čiji je jedan od suvlasnika bio, a potom se elegantno povukao iz papira, stalno dobija poslove sa državnim firmama u milionskim iznosima. Od Grćićevog EPS-a, pa nadalje. Koji je on kurs ekonomije tako briljantno savladao da mu firma, koja „nije njegova“ raste po 200 posto tokom jedne godine?

Drugo, neka kaže za kog se to ona Tita udala, u kojoj je to Šestoj ličkoj bila, pa je umarširala sa porodicom u kuću u kojoj je živela Jovanka Broz i koja je renovirana nepoznatim iznosom naših para i čiju vlasničku prenamenu daleko od očiju javnosti pokušava da sprovede vlada na čijem je čelu?

Samo dva pitanja koja joj Nova stalno postavlja, između ostalog i zbog onog „šteta za državu“.

Eto, ništa lično.

BONUS VIDEO Drčelić: Ana Brnabić je najgori premijer u istoriji Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (19)