Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS) Ðorđe Milićević i Vladan Zagrađanin ocenili su da su Srbiji danas najpotrebniji jedinstvo, mir i politička stabilnost, i dodali da u svojim redovima neće tolerisati ni funkcionere ni članove koji u pitanje dovode jasnu i odlučnu politiku lidera stranke Ivice Dačića u stranci i zajedničku politiku koju vodi s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Kako je saopšteno, oni su istakli da socijalisti i naprednjaci imaju isti cilj, koalicija funkcioniše državnički skladno, politika lidera SPS jasna je i nedvosmislena, a SPS je spremna da kao i do sada doprinosi i na polju solidarnosti, jedinstva, političke stablnosti koje su danas zemlji najpotrebnije.

Milićević je rekao da SPS nije u vlasti zbog vlasti, već zbog Srbije i boljeg života građana.

„Pravi socijalisti znaju da su te vrednosti kamen temeljac na kojima počiva SPS, a oni koji to ne shvataju, očigledno su zalutali. Sa SNS želimo partnerski odnos, jer delimo iste vrednosti i imamo zajednički cilj – odbranu interesa Srbije i srpskog naroda u celini, ali i bolje sutra za građane. Ko to ne želi, sigurno ne želi dobro Srbiji“, rekao je Milićević.

Milićević dodaje da su predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i lider SPS napravili dugoročno i strateško partnerstvo, čije su rezulate grdajani na izborima prepoznali.

„SPS je ponosna na koalicione rezultate. Srbija mora da nastavi put razvoja, prosperiteta i napretka, i za takav stav i politiku Dačić ima punu podršku članstva i rukovodstva stranke“, rekao je Milićević.

Previranja u SPS-u:

Zagrađanin navodi da je Srbija u izazovnom periodu zbog pandemije, pregovora o KiM i nadolazeće ekonomske krize koji može biti uspešno prevaziđe ako postoji jedinstvo.

„Zato, nećemo tolerisati, ni funkcionere ni članove u našim redovima koji dovode u pitanje jasnu i odlučnu politiku Dačića u našoj partiji i politiku Vučića i Dačića u državi“, rekao je Zagrađanin.

On je ocenio da „koalicija SPS – SNS osam godina funkcioniše državnički, skladno i u interesu Srbije i njenih građana, te da ostaju na liniji odbrane suverenosti Srbije“.

Dodao je da Dačić ima punu podršku za sve kadrovske odluke nastale kao posledica neodgovornog ponašanja pojedinaca u SPS, tokom demonstracija i nasilnog pokušaja preuzimanja vlasti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare