Podeli
Aleksandar Antić
Aleksandar Antić / Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Svako ko je na bilo koji način stao na stranu rušilačkih demonstracija u Beogradu momentalno je isključen iz SPS-a ili razrešen sa državne funkcije, kao što je predsednik socijalista Ivica Dačić jasno rekao i upozorio pre par dana, kaže potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

Antić je naveo da je SPS jasno pokazala da u svojim redovima neće tolerisati nikoga ko se suprotstavlja politici partije, a samim tim i politici Vlade Srbije koju zajednički sprovodi sa SNS, te da neće da toleriše bilo kakvo odstupanje od te politike, bez obzira da li je reč o članovima ili o potpredsedniku partije.

Odlukom o isključenju iz stranke ili razrešenju sa državne funkcije SPS je, ističe Antić, na najotvoreniji način demonstrirao privrženost politici koju, zajedno sa SNS-om, sprovodi već godinama i koja ima ogromnu podršku građana.

“I članstvo i rukovodstvo SPS-a jedinstveno je oko politike koju sprovodimo, za šta smo dobili potvrdu i na prethodnim parlamentarnim i lokalnim izborima. Zato nećemo da tolerišemo bilo kakvo odstupanje od te politike, bez obzira da li je reč o članovima ili o potpredsedniku partije”, naveo je Antić u pisanoj izjavi.

Potpredsednik socijalista Žarko Obradović rekao je da niko ne može biti iznad SPS-a niti protiv Srbije, da je svako nasilje protiv države nedopustivo i da, ukoliko neko iz SPS u tome učestvuje ili podržava, mora biti sankcionisan.

U saopštenju, Obradović je naveo da je neprihvatljivo za SPS da se napada i vređa predsednik Srbije, i zbog toga što je predsednik države i zbog toga što je naš koalicioni partner.

“SPS nikad nije vodila dvostruku politiku. Siguran sam da članstvo u potpunosti podržava ove odluke jer želi red u partiji i jaku Srbiju”, kaže Obradović.

Komentari

Vaš komentar