Foto: MUP Srbije

Ministar odbrane razgovarao je, u okviru bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, koje se održavaju u Beogradu, s direktorom za evroatlantsku bezbednost u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Dejvidom Hogan-Hernom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Britanska strana je ovom prilikom potvrdila svoju odluku o daljem učešću u KFOR-u na Kosovu i Metohiji do 2023. godine i povećanju brojnog stanja svog kontigenta.

Sagovornici su, takođe, istakli i značaj unapređenja vojnoekonomske saradnje, a dve strane su se saglasile i o potrebi jačanja dijaloga na visokom nivou.

Kako je na sastanku istaknuto, Plan bilateralne vojne saradnje i rezultati bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike predstavljaju dobru osnovu za realizaciju posete ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Republici Srbiji tokom ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Nebojša Stefanović i Dejvid Hogan-Hern osvrnuli su se na predstojeću multinacionalnu vežbu „Platinasti vuk“ koja će u junu biti održana u Srbiji i na kojoj će učestvovati oko 70 pripadnika Oružanih snaga Velike Britanije.

Britanska strana je najavila da će pomenutoj vežbi prisustvovati i ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Ben Volas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare