Podeli
Foto: Privatna arhiva/Partija Kosovskih Srba PKS; KRIK

Pod plaštom borbe za srpske nacionalne interese, predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji iz redova Srpske liste, iako javno ističu da nemaju prijatelje među Albancima, vole da druguju sa njima ukoliko su bogati i poseduju jahte.

Narativ u kojem su Srbi na jednoj, a Albanci na drugoj strani, koštao je mnogo Srbe na Kosovu. Licemerni stav pojedinih političara koji potpiruju međunacionalnu netrpeljivost naročito je vidljiv kad isplivaju fotografije druženja na jahtama, gde isti oni funkcioneri koji hrabre srpsko stavnovništvo da bude kontra albanskog, uživaju u društvu “omraženog neprijatelja”.

“Političari iz Prištine imaju dvostruke aršine. Imamo dobrog i lošeg policajca, jednog koji hoće da se predstavi kao prijatelj Srbima i drugog koji optužuje Srbe za sve, tako da ta saradnja ne postoji i nikada nije ni postojala u pravom smislu te reči”,  rekao je za Tanjug jedan od nosioca Srpske liste Goran Rakić u junu 2019.

On je tom prilikom istakao da “saradnja možda postoji na papiru, ali u životu ne”, dok je na pitanje da li ima prijatelja Albanca odgovorio:

“Prijatelja ne, ali poznanika da”.

PROČITAJTE JOŠ...

Iste godine, u oktobru mesecu, nakon što je izjavio da nema prijatelja među Albancima, pojavila se Rakićeva fotografija gde, zajedno sa Milanom Radojičićem, kontroverznim političarem sa Kosova, koga tamnošnje institucije optužuju za ubistvo Olivera Ivanovića, uživa na jahti “poznanika”, Bedžeta Pacolija.

A šta tek reći za najnoviji slučaj, nazvan “jahta skandal”, nastao zbog fotografija gradonačelnika Štrpca i člana Glavnog odobra SNS Bratislava Nikolića na jahti poznatog albanskog bogataša Juliana Morine? Deluje da zaista nema problema kad su u pitanju odnosi kosovskih Srba i Albanaca, ukoliko su ovi drugi bogati.

Iz Partije Kosovskih Srba, ranije su za Nova.rs istakli da niko više ne može da uđe u sve tajne saradnje režima Aleksandra Vučića i članova njegove stranke sa albanskim tajkunima, te da je ih njegovo uživanje na jahti dodatno iritira zbog činjenica da upravo on, kako kažu, stoji iza stavljanja reke Lepenac u cevi.

Foto:Privatna arhiva/Partija Kosovskih Srba PKS

“Dok Srbi iz opštine Štrpce vode borbu za goli život i spas svojih reka, koje su im oduzete samovoljom Bratislava Nikolića, sam Bratislav Nikolić – inače Tačijev čovek i Vučićev član Glavnog odbora SNS – spas od toplih letnjih dana potražio je i našao van Štrpca u kome su reke uz njegov potpis presušile. Dok u opštini kojom vlada haraju žeđ i kovid 19, Nikolić hara na albanskom primorju u jahtama albanskih biznismena, a sve po starom, oprobanom receptu dobijenom od Gorana Rakića i Milana Radoičića u cilju zaštite srpskih interesa i interesa gradjana opštine Štrpce”, naveli su iz PKS.

Bilo kako bilo, pogubni narativ o “dobrim” Srbima i “lošim” Albancima (i obrnuto), pada u vodu ukoliko onaj sa druge strane poseduje određeno bogatsvo. Bar što se tiče političara.

Komentari

Vaš komentar