Foto:Privatna arhiva/Partija Kosovskih Srba PKS

Srpski političari izgleda preferiraju da tople letnje dane provode na jahtama albanskih biznismena, pa je nakon prošlogodišnjeg skandala kada su na jahti Bedžeta Pacolija uslikani Goran Rakić i Milan Radoičić, sada red došao na gradonačelnika Štrpca Bratislava Nikolića. On je, naime, uslikan na omanjem brodu poznatog albanskog bogataša Juliana Morine, a zajedničke fotografije očigledno bliskih prijatelja osvanule su na albanskim portalima.

Vest o novom „jahta skandalu“ u kojoj se kao glavni lik našao gradonačelnik Štrpca, redakcija portala Nova.rs dobila je od članova Partije Kosovskih Srba.

„Dok Srbi iz opštine Štrpce vode borbu za goli život i spas svojih reka, koje su im oduzete samovoljom Bratislava Nikolića, sam Bratislav Nikolić – inače Tačijev čovek i Vučićev član Glavnog odbora SNS – spas od toplih letnjih dana potražio je i našao van Štrpca u kome su reke uz njegov potpis presušile. Dok u opštini kojom vlada haraju žeđ i kovid 19, Nikolić hara na albanskom primorju u jahtama albanskih biznismena, a sve po starom, oprobanom receptu dobijenom od Gorana Rakića i Milana Radoičića u cilju zaštite srpskih interesa i interesa gradjana opštine Štrpce“, navode iz PKS uz priložene fotografije.

Foto:Privatna arhiva/Partija Kosovskih Srba PKS

Kako u izjavi za Nova.rs dodatno objašnjavaju u ovoj stranci, niko više ne može da uđe u sve tajne saradnje režima Aleksandra Vučića i članova njegove stranke sa albanskim tajkunima.

Da podsetimo, prošle godine u ovo vreme imali smo fotografije predsednika Srpske liste Goran Rakić i biznismena sa Kosova Milana Radoičića, na jahti Bedžeta Pacolija. To je izazvalo više nego burne reakcije srpske javnosti, međutim, iz kabineta Pacolija rekli su da je reč o sastanku sa kosovskim Srbima i da nema nikakvih tajni, a ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije u tome video ništa čudno.

Foto:Krik

„To kako ko muti, sa kim, pokazuje i to što je Radoičić na poternici za onu stvar koju nije učinio, za neke druge to neću da ulazim, a za onu stvar koju nije učinio je na poternici, toliko im je drag, koliko Rakić ima tih tužbi krivičnih ili ne znam ni ja šta sve, toliko koliko je sa njim u dobrim odnosima. Tako da to što razgovara sa Pacolijem – jaka stvar“, rekao je tada Vučić.

U PKS kažu da je gradonačelnik Štrpca vrlo respektovan član SNS, tako da ni ovog puta ne očekuju reakcije srpskog državnog vrha.

„Nikolić je član Glavnog odbora SNS, a koliko mu je moći dato govori to što u Štrpcu niko bez njegovog odobrenja ne može ni da živi ni da radi. Sve reke potrpaše u cevi, narod skapava od žeđi, a on za to vreme uživa na jahti“, zaključujuju u PKS.

Bratislav Nikolić je bio nedostupan za komentar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare