Foto: Nova.rs, EPA/EFE

“Hrane neće biti dovoljno i to vam sad saopštavam sa sigurnošću”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju na televiziji Prva. Dok su građani obrađivali ovu informaciju i pokušavali da smisle gde da nađu novac i mesto za nove zalihe, Vučić je rekao da nas čeka nuklearni rat. Konzumenti jutarnjeg sadržaja TV Prva još su odmahivali glavom u neverici i nameri da razbistre misli od slika novog Černobila, kad je predsednik zadao završni udarac i zapretio da će se baciti u vodu. Teško jutro za preživeti, ali sasvim u stilu predsednika države, koji u obraćanjima javnosti voli da pomene groblja, glad i ostale katastrofe.

Nakon što je više meseci ubeđivao građane da su nam magacini i robne rezerve puni, da je Srbija ozbiljna država koja je na vreme obezbedila i hranu i naftu, predsednik je “obrnuo ćurak” preko noći i poručio nam da se pripremimo na prazne stomake.

Aleksandar Vučić Foto:printscreen/PrvaTv

„Trebalo bi razmišljati hoćemo li imati dovoljno benzina, uglja, gasa… Hoćemo li moći da preživimo. Zima koja dolazi biće najteža na planeti zemlji u poslednjih 70 godina. Problem je što niko ne želi nikog da čuje, osim svog navijačkog stava. Ono što je sigurno to je da će nedostajati mnogo hrane. Energenata ima dovoljno, ali zbog sumanute politike sa svih strana će biti oni neće biti dostupni. Ne zato što nema dovoljno. Međutim, hrane neće biti dovoljno i to vam sad saopštavam sa sigurnošću“, rekao je Vučić u nedelju ujutro na televiziji Prva.

Zatim je govoreći o ratu u Ukrajini najavio nuklearni rat.

Foto:Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia; profimedia.rs

“Sve što mogu da kažem je da je nuklarni sukob realan i da su veće šanse da se dogodi, nego da se ne dogodi, rekao je Vučić i pojasnio:

“Igra se poker u glavu. Niko neće mir, svi hoće pola s druge strane. U stvari, svi bi mir, a da ona druga strana bude poražena. Biće veći rat nego što je sad. Predsednik Si je upozorio Evropu da mora da povede računa o bezbednosti jer ova mala, ograničena kriza u Ukrajini, može da postane uzrok velikih globalnih sukoba. Ja te sukobe očekujem na jesen, i zato očekujem tešku zimu. Mislim da je veći sukob veoma realan. I mislim da je veća šansa da se dogodi nego da se ne dogodi. Rekao sam vam u decembru da ćemo u februaru ili martu imati rat”.

Prezentujući svoje proročke sposobnosti, Vučić je dalje rekao da u junu očekuje važnu vest u vezi sa jednom investicijom.

I onda građanima saopštio da će da skoči.

„Obećavam da ću u odelu da skočim u bazen na Tašmajdanu, ako dobijemo tu vest u junu mesecu. Toliko je važna vest. Posle toga – završio sam posao za Srbiju. Informaciju očekujem u drugoj polovini juna, ako to bude, kao Savić ću… Ja sam jedino deblji od njega, pa ću da skočim, onako, u odelu u bazen”, rekao je Vučić.

Istina je da predsedniku ovo nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put da zastrašuje građane.

Groblja će nam biti mala

Jedna od Vučićevih rečenica koja je najočigledniji primer širenja panike, jeste ona sa početka epidemije korona virusa. On se tada odlučno protivio ideji pojedinih lidera opozicije da se penzionerima dozvoli da izađu iz kuća i prošetaju se između 17 i 18 časova.

I zapretio grobljima… Penzionerima.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ako to dozvolimo, sva groblja u Beogradu nam neće biti dovoljna. Dragi penzioneri, ne izlazite napolje! Ako poslušate takve predloge neće nam biti dovoljno ni Bežanijsko, ni Novo groblje, ni Centralno groblje, ni Lešće… Biće mala da prime sve nas“, rekao je tada Vučić.

Zatim je u vreme kotonne iznosio i zabrinjavajuće podatke o “praznom ćupu”. Najpre je krajem marta 2020. ubeđivao voditeljku Jovanu Joksimović da država ima para, pominjao “helicopter money”, potom podelio predizbornih 100 evra svim građanima, onda je odjednom saopštio da je “ćup prazan“.

“Je l’ neko misli da novčana masa M1 i M2 da to imate dva ćupa pa dođete, pa uzmete. Pa nađite takve predsednike, imate tih stručnjaka koji su opljačkali našu zemlju i koji uvek za sve samo kažu hajde da obezbedimo da država da još više para. Nema”, rekao je Vučić.

Nedavno je predsednik krizu zbog rata u Ukrajini uspeo da poveže i sa Kosovom i objasnio kako može biti definitivno izgubljeno.

“Očekujem da u narednom periodu bude nekoliko zamki za Srbiju. Videli ste da su Albanci podneli zahtev da postanu punopravna članica NATO-a. Videli ste da će sledeći korak biti isključenje Rusije iz Ujedinjenih nacija. To govorim zbog onoga što nama sledi. Albanci sa Kosova planiraju da na osnovu člana 6 Povelje UN predlože izbacivanje Rusije iz Ujedinjenih nacija. Nakon toga je u planu pritisak na Kinu da se izmeni Rezolucija 1244 i ako se to dogodi mi više nećemo moći da se pozivamo na međunarodno pravo, pa će onda svi koji to nisu uradili priznati Kosovo“, rekao je Vučić i dokazao da za širenje panike u Srbiji boljeg nema.

BONUS VIDEO: VUČIĆ – Šta smo čuli za 114 minuta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare