višnjica vikendice
Radomir Lazović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Najnovijom izjavom da je Stari savski most ruglo koje treba ukloniti, Aleksandar Šapić pokazuje svoje pravo lice naprednjačkog poslušnika i još jednom se preporučuje vladajućem režimu za najviše državne funkcije, ocenila je večeras građanska inicijativa Ne davimo Beograd.

Samo jedan dan posle ručka sa Aleksandrom Vučićem, Šapić je iznenada postao nadležan za pitanja sa opštine na kojoj je predsednik, iako je za celo trajanje mandata predsednika opštine Novi Beograd uspeo da se ne meša u sopstveni posao, navedeno je u saopštenju te inicijative.

Komentarišući Šapićevu izjajvu da je skanjanja „rugla od mosta“, Ne davimo Beograd naglašava da je „Stari savski mos funkcionalna saobraćajna veza koju dnevno koristi više od 30.000 vozila, a njegov istorijski značaj zaslužuje da on bude zaštićen i nazvan po učitelju Miladinu Zariću koji ga je 1944. godine spasao od razaranja“.

„Šapić sa otvorenim nipodaštavanjem govori o tim činjenicama i značaju koji ima most koji je preživeo nacistička razaranja, a za izgovor koristi objektivno loše stanje u kome se on nalazi. Ali za takvo loše stanje kriva je gradska vlast koja je dozvolila da most bude zapušten. Upravo tu vlast Šapić u svojoj izjavi podržava“, naglašava Ne davimo Beograd, podsećaući kako to „nije prvi put“ da se Šapić „stavlja na stranu gradske vlasti koja razara naš grad“.

„Za sve vreme svog mandata predsednika opštine Novi Beograd on je svesno ignorisao probleme uzurpacije savskog priobalja, obimnu nelegalnu gradnju na Savskom nasipu i divlju gradnju širom opštine Novi Beograd. U toku izborne kampanje Šapić se istakao potpunim ignorisanjem brojnih afera i kršenja zakona od strane Srpske napredne stranke, na koje nikada nije ukazao, a čak se i hvalio svojim držanjem po strani. Sada vidimo da je razlog za to Šapićeva ambicija da učestvuje u vlasti zajedno sa SNS“, ocenila je Inicijativa Ne davimo Beograd. Šapiću istovremeno zameraju „uličarski žargon kojim je više puta vređao aktiviste Ne davimo Beograd kada bi mu ukazali na probleme opštine koju vodi“.

„Ne davimo Beograd poziva građane da nam se pridruže u borbi da oslobodimo naš grad od kriminalne naprednjačke ekipe i njihovih satelita kako bi Beograd postao dobar grad za sve. Zajedno to možemo!“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare