Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd, izjavio je u emisiji Pregled dana na TV Nova S da je za sklanjanje Savskog mosta i za pravljenje novog na njegovom mestu.

„Na tom mestu treba da ostane, samo ne taj most. Ja sam za sklanjanje ovog rugla od mosta na kojem ne postoji čovek koji nije izbušio makar pet puta gume, most koji ne može da primi broj automobila na nivou 1950. godine, most za koji ne znate kada prelazite preko njega da li će da se sruši ili stvara veću buku“, naveo je Šapić.

On je rekao da podržava plan grada Beograda o pravljenju novog mosta, koji će da poveže Novi Beograd.

„Kroz njega će da se uđe u tunel. Video sam taj plan. Treba da izađe u 29. novembra i da potpuno izmeni saobraćajnu sliku Beograda. Beograd se toliko razvija da je neophodan jedan daleko funkcionalniji most“, izjavio je Šapić.

On je naveo da Savski most kada je napravljen nije imao nikavu vrednost, ni kulturnu ni istorijsku.

„Bio je čelični most koji su napravili Nemci da bi prebacili teško naoružanje. Tačno je da je stari učitelj skinuo mine, ne zato što mu je bilo dosadno i zato što je most bio lep, već zato nije mogao da pređe na drugu stranu reke. Spletom nesrećnih okolnosti taj most je preživeo 80 godina i kamo sreće da smo ga ranije sklonili“, izjavio je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare