Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa, po svemu sudeći, koalicionim partnerima SNS u novoj Vladi Srbije, Ivicom Dačićem i Aleksandrom Šapićem. Time je Vučić poslao jasnu poruku da će ubuduće sarađivati sa liderima ovih partija i da će tandem Dačić - Šapić dobiti svoje parče kolača zvanog izvršna vlast.

Pre sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, gde će umesto mandatarke Ane Brnabić, šef države objaviti sastav nove Vlade Srbije, Vučić je održao sopstvene konsultacije sa liderom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i predsednikom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem.

Poruke koje su usledile nakon tih sastanaka izvesno ukazuju da će dvojica pomenutih političara imati svoja mesta u Nemanjinoj 11.

Podsetimo, Vučić je prvo objavio fotografiju sa svojim “starim poznanikom” i koalicionim partnerom Ivicom Dačićem, uz opasku da su u politici prijateljstva retka, ali da su zajedništvo i jedinstveno delovanje – ključni.

Pročitajte još...

“Pred Srbijom su teški izazovi. Svaka politička stranka, ali i svaki čovek u našoj zemlji ima obavezu da pomogne svojoj zemlji. Prijateljstva su u politici retka, ali su zajedništvo i jedinstveno delovanje ključni za dobrobit Srbije. Samo ujedinjena Srbija biće snažnija”, napisao je Vučić na svom Intagram profilu uz fotografiju sa Ivicom Dačićem.

Veru u dobru saradnju, Vučić je iskazao i nakon sastanka sa Aleksandrom Šapićem. Tandem sa Novog Beograda je “preplivao reku” i poručio nam da su spremni da zajedno sarađuju deleći vlast.

“Ovako izgleda kada dvojac iz Novog Beograda pređe reku i napravi radni ručak u kineskom restoranu”, u šali je konstatovao predsednik i dodao: “Verujem da bliskom saradnjom u budućnosti možemo mnogo dobrog da donesemo Srbiji”, objavio je Vučić na instagramu.

Ranije jutros Dačić i Šapić su morali da porane na sastanak sa premijerkom i mandatarkom za sastav nove Vlade Srbije Anom Brnabić, sa kojom su obavili razgovore o eventualnoj koaliciji. Ipak, ova predstava, odnosno novo poglavlje u sapunici zvanoj “Vlada 2020.” nije mogla da prođe bez glavnog protagoniste političkog života u Srbiji – Aleksandra Vučića. Nakon konsultacija sa Vučićem, Šapiću i Dačiću preostaje da sačekaju da se Predsedništvo SNS “konsultuje” sa Vučićem i da im on saopšti ko će biti ministri. A mandatarka? Ona će sačekati da dobije papir sa sastavom svog kabineta.

Pročitajte još...

Podsetimo, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas popodne, nakon sednice Predsedništva SNS, i izneti stav te stranke i njenog rukovodstva o predlogu mandatarke Ane Brnabić za sastav nove vlade.

Prema Tanjugovim informacijama, predsednik Vučić govoriće o još nekim aktuelnim temama, a pre svega, o borbi protiv organizovanog kriminala i mafije, koju je u ponedeljak najavio kao jedan od prioriteta države na unutrašnjem planu, u narednom periodu.

Najavljeno je da će se predsenik Vučić obratiti oko 18 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare