Foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je njen cilj da EPS bude moćna, efikasna i profitabilna kompanija, koja će biti jaka i u regionalnim okvirima, a one koji se protive promenama u tom preduzeću, nazvala je ''grobarima EPS-a''.

Mihajlovićeva je tako reagovala na najnoviju izjavu Marinike Tepić u vezi sa EPS-om i istakla da ona “širenjem laži i uzbunjivanjem“ radi na tome da to preduzeće nestane.

Ministarka je u saopštenju navela da se Tepićeva “razume“ u poslovanje EPS-a isto toliko koliko i u to šta se uzgaja na vojnom poljoprivrednom dobru u Moroviću i da joj se “pričinjavaju“ reforme koje se, kako kaže, suštinski nisu dogodile u tom preduzeću.

Pročitajte još...

Na navode potpredsednice SSP-a o razdvajanju delatnosti EPS-a, ministarka odgovara da Skupštinu operatora distributivnog sistema (ODS) čine izvršni i nadzorni odbor EPS-a i da nije preneta imovina.

Dodaje da zaposleni koji rade u Tehničkom centru EPS-a, koji obavljaju glavne aktivnosti u pružanju usluga ODS-a, nisu prešli iz EPS-a u ODS, kao i da je ODS u obavezi da plaća EPS-u za pomenute usluge zbog čega, kaže Mihajlović, ima neopravdano uvećane troškove.

“Ako su za vas reforme i uspešno poslovanje da se baca najmanje 250 miliona evra godišnje na tehničke i netehničke gubitke, onda je dobro da svi znaju za šta se zalažete“, poručila je Mihajlovićeva Mariniki Tepić.

Pročitajte još...

Dodala je „da razume potrebu potpredsednice SSP da koristeći njeno ime pokušava da bude prisutna u medijima, ali da se na lažima, kako je istakla, ne može graditi ni politička karijera, a još manje razvoj EPS-a“.

Poručila je da neće dozvoliti Tepićevoj da gradi svoj imidž tako što će EPS svakodnevno “zasipati’ lažima“ i dodala da to neće dozvoliti zbog radnika EPS-a i budućnosti tog preduzeća, kao i zbog građana Srbije.

Marinika Tepić je ranije saopštila je da je razdvajanje delatnosti EPS ne može da bude osnova reforme tog preduzeća jer je, kako tvrdi, ta reorganizacija već obavljena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar