Foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

"Cilj reformi je profitabilan i regionalno uspešan EPS, kako bi ovo preduzeće bilo uspešnije ne samo u okvirima Republike Srbije, već i regiona. Tepićeva je svojim kritikama pokazala neznanje ili loše namere", napisala je svom Instagram profilu ministarka energetike Zorana Mihajlović, reagujući na saopštenje potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić na njenu tvrdnju da je na delu rasparčavanje EPS-a.

Podsetimo, Marinika Tepić je izjavila danas da se „rasparčavanje Elektroprivrede Srbije (EPS) mora zaustaviti“, jer deo EPS-a koji se bavi proizvodnjom električne energije još nije reformisan i spreman za tržišnu utakmicu.

Ona je u pisanoj izjavi navela da je ideja Srpske napredne stranke da izdvoji iz EPS-a najsigurniji izvor prihoda, iz distribucije električne energije, a da se Kolubara, Kostolac, TENT, Đerdap i drugo, odnosno deo EPS-a koji još nije reformisan i spreman za tržišnu utakmicu, ostavi “ogoljen na milost i nemilost tržištu”.

Pročitajte još...

“Da stvar bude gora, predsednik Srbije se prošle nedelje u svom govoru pred UN obavezao da će drastično smanjiti emisije ugljen-dioksida (CO2) u Srbiji, a sada nam je jasno da to u prevodu znači ubrzano gašenje rudnika i termoelektrana u EPS-u”, navela  je Tepić.

Odgovarajući potpredsednici SSP, Mihajlović je napisala da „ako neko misli da je bolje da se baca 250 miliona evra godišnje i to samo na gubitke na mreži, govori ili o neznanju ili o nekim drugim interesima i namerama“.

„EPS trenutno podseća na staru srebrninu koja može da ponovo zasija i to je naš cilj, a ne da njegov razvoj zaustavlja loše upravljanje, interesi pojedinaca, kao i neznanje i loše namere političara koji EPS koriste za skupljanje političkih poena. Ono što mi želimo to je EPS koji ima veći profit, koji brže realizuje projekte, koji više ulaže u životnu sredinu, i čije poslovanje je uređeno kao u najmodernijim evropskim elektroprivredama. Ako to ne uradimo, onda će EPS biti lak plen raznih interesa, a predlozi Marinike Tepić upravo vode tom stazom“, napisala je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare